Kent Haberleri

Dul ve yetim aylıkları bu yıl ne kadar? Rakamlar bir bir açıklandı! İşte hisse hisse yeni zamlı dul ve yetim maaşları...

Yeni OVP'de açıklanan enflasyon tahminlerine göre memur ve emekli maaşı için 4'lü hesap yapıldı. Peki son dakika zamlı dul ve yetim aylıkları bu yıl ne kadar oldu? İşte son dakika yeni maaşlar...

Milyonlarca vatandaşın gelirini doğrudan etkileyen memur ve emekli zammı kapsamında yeni rakamlar bir bir ortaya çıktı. Yeni OVP'de açıklanan enflasyon tahminlerine göre memur ve emekli maaşı için 4'lü hesap yapıldı. 

Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre; Merkez Bankası yıl sonunda yüzde 38 enflasyon öngörürken, yapılan Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yüzde 43.31 rakamı ortaya çıktı. Yeni OVP'de ise yüzde 41.5 şeklinde güncellendi. 

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARINA YÜZDE KAÇ ZAM GELECEK? 

Temmuz ayında 6 aylık enflasyon yüzde 24.73 olurken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu oranda enflasyon yükselişi almış oldu. Memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşme yükselişiyle beraber yüzde 19.31 oranında zam aldı. 

Açıklanan Temmuz enflasyonu ile beraber 7 aylık oran ise yüzde 28.76 şeklinde geldi. Buna göre yıl sonunda Merkez Bankası'nın yüzde 38 oranındaki tahmini gerçekleşirse 6 aylık enflasyon 10.65 oranında olacak. Bu durumda da  emekli maaşı için yeni artış oranı ortaya çıkacak. 

Yüzde 38 oranındaki tahmine göre de memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkıyla beraber artışları yüzde 6.62 oranında gerçekleşecek. Eğer yüzde 42 oranındaki üst bant olursa, bu defa memurlar ve memur emeklileri için zam oranı yüzde 9.70'e ulaşacak. 

Merkez Bankası enflasyon raporunun ardından Ağustos ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre de yıl sonunda enflasyonun yüzde 43.31 olacağı öngörüldü. 

Merkez Bankası'nın yüzde 38 tahminine göre bu tahmin 5 puandan daha yüksek oldu. Buna göre de daha önce yüzde 10,65 hesaplanan 6 aylık enflasyon oranı yüzde 14.89'a çıktı. 

Bu yeni hesaba göre SSK ve Bağ-Kur'lunun emekli maaşı için enflasyon artışı yüzde 14.89 şeklinde olacak. Refah payı ya da başka ilaveler olmaz ise SSK ve Bağ-Kur emeklileri anket tahminine göre bu oranda zam alacak. Memur maaşı ise yüzde 6 oranındaki toplu sözleşmeyle birlikte yüzde 11.85 oranında maaş zammını alacak.

Tüm bunların yanı sıra, Temmuzda en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükselmesinin ardından dul ve yetim maaşları da arttı.

Peki son dakika zamlı dul ve yetim maaşları ne kadar? İşte hisse hisse yeni dul ve yetim maaşları...

SON DAKİKA ZAMLI DUL VE YETİM MAAŞLARI 2024 

Hissesi yüzde 75 olan dul ve yetimlerin maaşı 9 bin 375 TL,
Hissesi yüzde 50 olan dul ve yetimlerin maaşı 6 bin 250 TL,
Hissesi yüzde 50 olan dul ve yetimlerin maaşı 3 bin 125 TL olarak güncellendi. 

Hissesi oranında aldığı maaş bu rakamlardan yüksek olanlara, yüksek olan ödeme yapılacak. 

Yüksek kiralardan sonra şimdi de fahiş aidatlar gündemde: Kiracıları zamlı aidatla yıldırma planı! 

Aman dikkat! Binlerce kişi tapusuz kalabilir!

Deprem bölgesinde 2 bin 700 TL’yi gören hazır beton fiyatları 2 bin 400 TL’ye geriledi!