10 / 05 / 2024

Dul ve yetim aylıklarında flaş gelişme! Cepleri rahatlatacak zam

Dul ve yetim aylıklarında flaş gelişme! Cepleri rahatlatacak zam

Dul ve yetim aylığı alanların maaşları Ocak 2023’te yüzde 30 yükselecek. Ayrıca yeni senede en düşük emekli aylığının 5.500 liraya çıkarılmış olması en düşük dul ve yetim aylığı alanların da maaşlarını yükseltti. İşte tüm ayrıntılar...



Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm emeklilerin maaş artış oranının yüzde 30 olarak uygulanacağını duyurdu. Böylece dul ve yetim aylığı alanların maaşları da Ocak 2023’te yüzde 30 artırıldı.

Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın yazısına göre; açıklanan yeni zam oranlarıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur, dul ve yetim aylıkları da yükseldi. Ölüm aylığı alanlar da ocak ve temmuz olmak üzere senede iki kere ve bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre maaşlarını zamlı alacak. TÜİK, emekli maaşlarına konu olan, 2022 Temmuz-Aralık enflasyonunu yüzde 15.40 olarak duyurdu. Buna göre de SSK, Bağ-Kur dul ve yetim aylığı alanlar, maaşlarını yüzde 15.40 zamlı almış olacaklardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön