05 / 05 / 2024

Dul ve yetim maaşı alanlara müjde! 5 bin liralık ikramiye verilecek!

Dul ve yetim maaşı alanlara müjde! 5 bin liralık ikramiye verilecek!

Son dakika: 5 bin liralık ikramiyede ayrıntılar ayyuka çıkmaya başladı. 12,5 milyon emekliye 61 milyar TL'lik ödeme yapılacak. Dul ve yetim maaşı alanlara da hisse oranında ödeme yapılacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyet bayramının 100. yılı sebebiyle emeklilere 5 bin liralık ikramiye verileceğini duyurdu. 61 milyar TL'lik ödemeden 12,5 milyon emekli faydalanacak. 

Konu hakkındaki teklif Meclise sunuldu. Bu kapsamda emeklilere ödenecek olan 5 bin TL'lik ikramiyeye ilişkin yasal düzenleme Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Böylece, 2023 Ekim ödeme döneminde aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere, dosya kapsamında 5.000 lira ödenecek. Ölüm aylığı dosyalarında ise hak sahiplerinin hisseleri oranında gerçekleştirilecek. Dul ve yetimlerin hisseleri oranında hesaplanacak.

Bu ödeme, sürekli iş göremezlik geliri almakta olan kişilere gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ölüm geliri ve ölüm aylığı dosyalarında ise hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılacak.

Dul ve yetim maaşı alanlara müjde! 5 bin liralık ikramiye verilecek!

5 BİN TL İKRAMİYE KİMLERE VERİLECEK?

Sabah'ın haberine göre, teklife 1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil çalışması olanlar, faaliyette bulunanlar, yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak. Birden çok dosyadan gelir ve aylık alanlara, en çok ödemeye imkân sağlayan bir dosya üzerinden ödeme olacak. Yersiz yapıldığı anlaşılan ödemeler, ilgilinin varsa almakta olduğu gelir ya da aylıklarından yüzde 25 oranında kesilerek, yoksa genel hükümlere göre geri alınacak.

Dul ve yetim maaşı alanlara müjde! 5 bin liralık ikramiye verilecek!

İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Tek seferlik, dul ve yetimlerin de faydalanacağı 5 bin TL'lik ikramiye 15 Kasım'dan önce emeklilerin hesabında olacak. Vefat eden eşinden yüzde 50 hisse oranında ölüm aylığı alan 2 bin 500 TL alacak. 2 dosyadan aylık alanlar yüksek olandan ikramiye alacak. Şirket kaydı, şirket ortağı olan Bağ- Kur'dan emekli aylığı alıp da çalışmaya devam edenler ikramiyeden faydalanmayacak.

Gençlere verilecek faizsiz kredi desteğinde yaş aralığı belli oldu! Bu şartları taşıyan kredi alabilecek!

Enflasyona karşı indirim desteği yayılıyor

1 dolar ne kadar? 14 Ekim Cumartesi dolar kaç lira? Güncel dolar alış satış fiyatı!


Geri Dön