18 / 05 / 2024

Enflasyona karşı indirim desteği yayılıyor

Enflasyona karşı indirim desteği yayılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın indirim çağrısına büyük destek gelmeye devam ediyor. İşte haberin ayrıntıları...



İTO Başkanı Şekip Avdagiç ve ATO Başkanı Gürsel Baran, oda üyelerini indirime ve sene sonuna kadar zam yapmamaya davet ederken, İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere de tüm sektörleri enflasyonla mücadeleye çağırdı.

Geçtğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, enflasyonla mücadelede zincir marketleri indirime çağıran iş dünyası temsilcilerinde ve zincir marketlerden güzel cevap gelmeye devam ediyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yaptığı açıklamada; İTO'nun yedi yüz elli binden fazla üyesine seslenerek, "İstanbul iş dünyamızın en büyük meslek örgütü olan İTO'ya üye tüm üreticimize, en az 1 sene sonuna kadar ücretlerin artırmamaya ve imkanı olanları indirim yapmaya davet ediyorum" dedi. Bazı sektörlerin belirli ürünlerde fiyat artışları yapılmayacağına dair açıklamalarının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Avdagiç, "Bu indirimleri, tüm sektörlere ve ürünlere yaymalıyız. Ülke olarak enflasyonla mücadelede kritik bir viraja geldik. Enflasyonla mücadeleyi tavizsiz sürdürmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ise açıklamasımda, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında tüm işletmeleri ve zincir marketleri indirim kampanyasına destek olmaları için çağrıda bulundu. Baran açıklamasında; "Bu süreçte enflasyon ile ciddi mücadele içinde kararlılık, birlik ve beraberlik çok önemli. Böyle olunca da, marketler başta olmak üzere tüm üyelerimizi uygulayacakları indirimlerle enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadeleye cağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Enflasyona karşı indirim desteği yayılıyor

İSTANBUL PERAKENDECİLER DERNEĞİ'NDEN DESTEK

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere de şöyle konuştu; bizler dernek olarak indirim çağrısına ilk zamandan itibaren destek verdiklerini kaydederek, "Bu süreçte her gün yüzlerce farklı ürün grubunda yaptığımız indirim kampanyalarına devam ediyoruz. Ayrıca mevcut kampanyalarımız dışında dayanıklı tüketim ürünleri, temizlik ürünleri ve mutfak araç gereçleri gibi ürünlerde sene sonuna kadar ücret sabitleme kararı aldık" dedi.

BİZİM MARKETLER DE KATILDI

Yetmiş bir şehirdeki mağazaları ile Bizim Toptan da çağrıya destek verdi. Buna göre şirket yaptığı açıklamada; gıdadan temizliğe temel ihtiyaç ürünlerini yıl boyunca toptan satış fiyatlarıyla, müşterilerine sunduğunu belirterek, indirim kampanyalarının yıl sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

ŞOK Markete 2 yıl garantili elektrikli süpürge, bulaşık makinesi, buzdolabı, çamaşır makinesi geliyor!

Tarım Kredi tek tek açıkladı! Dev indirimle ürünlerin fiyatı dip yaptı! Ayçiçek yağı, peynir, pirinç, Domates Salçası...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön