09 / 05 / 2024

Dumankaya, Gebze ve Fikirtepe’de toplam 1.2 milyar TL'lik yatırıma hazırlanıyor!

Dumankaya, Gebze ve Fikirtepe’de toplam 1.2 milyar TL'lik yatırıma hazırlanıyor!

Bu projelerde yaklaşık 5 bin konut yer alacak. Gebze’deki 4 bin konutluk proje, şirketin bugüne kadarki en büyük yatırımı olacak.



Son dönemde Galatasaray ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla gündemde olan Dumankaya, geçtiğimiz yılı 1.199 adet bağımsız birim satışı ve 463 milyon lira ciro ile kapattı. Gayrimenkul sektöründe cirosunu en çok artıran şirket olan Dumankaya, 2016 yılı için daha büyük hedefler belirledi. Bu yıl 750 milyon lira ciro hedefleyen Dumankaya, toplam 1.2 milyar lira değerinde 5 bin konutluk yatırıma hazırlanıyor. Projeler, Fikirtepe ve Gebze’de yer alacak. 

 

Yüzde 19’u yabancıya

 

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, zorlu rekabet ortamına ve inşaat sektöründeki daralmaya rağmen güçlü finansal sonuçlara imza attıklarını belirtti. 2015 yılını önemli bir ciro artışı ile kapattıklarını vurgulayan Dumankaya, “Özellikle son 4 ayda yapılan satışlarla, geçen yıla göre yüzde 131 artış yaşandı. 2015 yılında toplam 1.199 adet bağımsız bölüm satışı yaparak 463 milyon TL ciro elde ettik. 2015 yılında satış ofislerimizi 6 bin 491 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayımız yüzde 17 arttı” diye konuştu.


2016’da tüm sektörlerin görüş açısının çok daha net olacağını ifade eden Barış Dumankaya, 2016’da yatırıma devam edeceklerini söyledi. Dumankaya, 2016 yılı hedefleri için şunları söyledi: “2016 yılında Anadolu yakasında Kartal sahil, Maltepe ve  Sancaktepe, Avrupa yakasında da Halkalı ve Esenyurt olmak üzere 8 farklı projeden konut satışlarımız devam ediyor olacak. 2016’da sürdürülebilir büyüme ve verimliliğe odaklanacağız. Bu yıl 2 farklı projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yılın ilk yarısında Nisan ayı gibi 385 milyon TL değerinde 1.200 konutluk Fikirtepe projesini, Ağustos ayında da 800 milyon TL değerinde 3 bin 500-4 bin konutluk Gebze projesini lanse edeceğiz. Gebze, şirketin bugüne kadar yaptığı en büyük proje olacak. 2016 yılında toplam 1.2 milyar TL yatırım planlıyoruz.”

 
Ortaklığa devam
 

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Mazaya ile işbirliklerinin devam ettiğini hatırlatan Dumankaya, bu ortaklığı geliştirerek daha yüksek yatırım adımlarını kurgulayacaklarını söyledi.

 

Turizm gibi etkileniyoruz

 

TÜRKİYE’DE yaşanan terör saldırılarının tüketicilerin alım kararını etkilediğini anlatan Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, gayrimenkul artık içe dönük bir sektör olmaktan çıktığını söyledi. Dumankaya, “Bizim yabancı müşterilerimizin yüzde 49’u Suudi Arabistan’dan, yüzde 17’si Kuveyt’ten. Rusya ile uçak krizi çıktığında Körfez müşterilerimiz etkilenmişti. Bu tür olaylardan turizm sektörü gibi gayrimenkul sektörü de etkileniyor ancak kalıcı olmuyor. Etkisi en fazla bir ay, iki ay sürüyor” diye konuştu.


Vatan



Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Dumankaya İnşaat, 2016 yılına 1.2 milyar TL’lik yatırım hedefiyle girdi. Geçen yılı 1.199 adet bağımsız birim satışı ve 463 milyon lira ciroyla kapattığını açıklayan firma, yeni yılda ciro hedefini ise 750 milyon TL olarak belirledi.

 

Dumankaya, bu yıl fikirtepe ve Gebze projelerine ağırlık verirken, yatırım için yeni şehir ve ülke arayışına da girdiğini duyurdu.

 

8 projede satışa devam

Yıllık değerlendirme toplantısında konuşan dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, 2016 yılını değerlendirerek, olumlu bir yıl beklediklerini kaydetti. Dumankaya, 2016’da Anadolu yakasında Kartal sahil, Maltepe ve Sancaktepe, Avrupa yakasında da Halkalı ve Esenyurt olmak üzere 8 farklı projeden konut satışlarının devam edeceğini aktardı. 

 

Dumankaya, 2016’da sürdürülebilir büyüme ve verimliliğe odaklanacaklarını da belirterek, “Bu yıl 2 farklı projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yılın ilk yarısında 385 milyon lira değerinde Fikirtepe projesini, ağustos ayında da 800 milyon lira değerinde Gebze projesini lanse edeceğiz. 2016 yılında toplam 1.2 milyar lira yatırım planlıyoruz. 750 milyon TL’lik de ciro hedefliyoruz” dedi. 

 

Ciroda yüzde 131 artış

Barış Dumankaya, zorlu rekabet ortamına ve inşaat sektöründeki daralmaya karşın güçlü finansal sonuçlara imza atarak, 2015 yılını önemli bir ciro artışı ile kapattıklarını aktardı. Dumankaya, “Son 4 ayda gerçekleştirilen satış başarı oranımız geçen yıla göre yüzde 131 artış gösterdi. 2015’de toplam 1.199 adet bağımsız bölüm satışı yaparak 463 milyon TL ciro elde ettik. 2015 yılında satış ofislerimizde ziyaretçi sayımız yüzde 17 arttı” diye konuştu. Cironun yüzde 93’ünün konut satışı, yüzde 7’sinin de ticari ünitelerden geldiğini belirten Dumankaya, satışların yüzde 19’unun da yabancı yatırımcılara yapıldığını açıkladı.

 

Al Mazaya işbirliği tam gaz sürüyor

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Al Mazaya ile işbirliklerinin devam ettiğini de anımsatan Barış Dumankaya, “Resmi olarak startını Ekim 2014’te verdiğimiz Dumankaya-Al Mazaya işbirliğinin ilk adımı, Ritim İstanbul Projesi’nin arazisini satın alınmasıyla atılmıştı. Mazaya ile önümüzdeki dönemlerde daha yüksek yatırım adımlarını kurgulayacağız. Önceliğimiz her zaman İstanbul ve gayrimenkul olacak. Karma projeler de hayata geçirebiliriz” diye konuştu.

 

Gebze bölgesine uydukent projesi

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya da, daha önce açıkladıkları Gebze projesinin detaylarını paylaştı. Dumankaya, “Şenpiliç’in 140 dönümlük arazisi üzerindeki proje, tarihimizdeki en büyük ölçekli projemiz olacak. Etaplar halinde satılacak. İlk etabında 1.500 konut olacak. Yeni köprü ile bölge çok gelişecek” dedi. Dumankaya, bölgede metrekare fiyatlarının şu anda 1.500-2.000 lira seviyesinde olduğunu aktardı. 


Milliyet


Haber Yeni Akit'te şöyle yer aldı;

Dumankaya, Gebze ve Fikirtepe’de toplam 1.2 milyar liralık yatırıma hazırlanıyor. Bu projelerde yaklaşık 5 bin konut yer alacak. Gebze’deki 4 bin konutluk proje, şirketin bugüne kadarki en büyük yatırımı olacak.

Son dönemde Galatasaray ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla gündemde olan Dumankaya, geçtiğimiz yılı 1.199 adet bağımsız birim satışı ve 463 milyon lira ciro ile kapattı. Gayrimenkul sektöründe cirosunu en çok artıran şirket olan Dumankaya, 2016 yılı için daha büyük hedefler belirledi. Bu yıl 750 milyon lira ciro hedefleyen Dumankaya, toplam 1.2 milyar lira değerinde 5 bin konutluk yatırıma hazırlanıyor. Projeler, Fikirtepe ve Gebze’de yer alacak. 


Yeni Akit 


Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı;


2015 yılını 1.199 konut satışı ile kapatan Dumankaya İnşaat, 2016’da 2 yeni proje hayata geçirecek. Firma Gebze’de orta gelirli için yaklaşık 4 bin, Fikirtepe’de de 1200 lüks konut inşa edecek.

GALATASARAY ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla marka bilinirliliğini arttıran Dumankaya İnşaat , geçtiğimiz yılı 1.199 adet bağımsız birim satışı ve 463 milyon lira ciro ile kapattı. Bu yıl 750 milyon lira ciro hedefleyen Dumankaya, toplam 1.2 milyar lira değerinde yeni yatırıma hazırlanıyor. Gebze’de 140 dönüm arsada orta gelirli için 4 bin konutluk bir proje inşa etmeye hazırlanan şirket, kentsel dönüşüm kapsamında Fikirtepe’de 1200 lüks konut hayata geçirecek. Gebze projesi Şen Piliç arsasında inşa edilecek.


2015’i seçimlere rağmen başarı ile tamamladıklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, “2016’da Anadolu yakasında Kartal sahil, Maltepe ve Sancaktepe, Avrupa yakasında da Halkalı ve Esenyurt olmak üzere 8 farklı projede konut satışımız sürecek. 2016’da sürdürülebilir büyüme ve verimliliğe odaklanacağız. Bu yıl 2 farklı projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Nisanda 385 milyon TL’lik Fikirtepe projesini, ağustosta da 800 milyon TL’lık Gebze projesini lanse edeceğiz” dedi.


Ortadoğulu gayrimenkul şirketi Mazaya ortaklığında yeni projeler için çalışmalara başladıklarını belirten Dumankaya, kentsel dönüşüm için Fikirtepe dışında Çekmeköy ve Ümraniye’yi de incelediklerini kaydetti. 2015’i ciro artışı ile kapattıklarını vurgulayan Dumankaya, “Son 4 ayda gerçekleştirilen satış başarı oranımız geçen yıla göre yüzde 131. Ziyaretçi sayımız yüzde 17 arttı” dedi. Cironun yüzde 93’ünün konut satışı, yüzde 7’sinin de ticari ünitelerden geldiğini belirten Dumankaya, satışların yüzde 19’unun da yabancı yatırımcılara yapıldığını ifade etti.


TÜRKİYE’DE yaşanan terör saldırılarının tüketicilerin alım kararını etkilediğini belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Gayrimenkul artık içe dönük bir sektör olmaktan çıktı. Bizim yabancı müşterilerimizin yüzde 49’u Suudi Arabistan’dan, yüzde 17’si Kuveyt’ten. Rusya krizinde Körfez müşterilerimiz etkilenmişti. Her gün yeni bir kötü haberle güne başlıyoruz. Bu tür olaylardan turizm sektörü gibi biz de etkileniyoruz. Ancak bu etki kalıcı olmuyor, en fazla bir ay sürüyor” dedi. Dumankaya Galatarasay ile yapılan sponsorluk bedelinin bir kısmının konut olarak ödendiğini belirtti.


Hürriyet


Geri Dön