04 / 05 / 2024

Dumankaya İnşaat 100 konuttan 30'unu yabancıya satacak!

Dumankaya İnşaat 100 konuttan 30'unu yabancıya satacak!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kumlu Başkanvekili Barış Dumankaya, "Bu sene sattığımız konut sayısı 1000'i geçecek. Bunların yüzde 30'unu yabancıya satmış olacağız" dedi.



Dubai'deki Global Cityscape Fuarı'nda 6 projeyi görücüye çıkardıklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kumlu Başkanvekili Barış Dumankaya, "Bu sene sattığımız konut sayısı 1000'i geçecek. Bunların yüzde 30'unu yabancıya satmış olacağız. Genelde de yüzde 20 büyüme olacak" dedi. Şirket 2012'de her 100 konuttan sadece 2'sini yabancılara satabiliyordu. 


Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, terör olayları ve doların daha da yükseleceği beklentisiyle yabancıların konut talebinde bir duraklama beklediklerini belirterek, "Körfez Türkiye'yi odağına almıştı. Ancak şu an yabancı yatırımcı da yerli yatırımcı gibi kurdaki yükselme beklentisiyle bekle-gör pozisyonuna geçti" dedi. 


Türkiye gayrimenkul sektörünün köklü firmalarından Dumankaya İnşaat, küresel ve bölgesel gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırsatlar sunan Dubai Cityscape fuarında projelerini görücüye çıkardı. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde 8-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ve dünyanın en önemli gayrimenkul etkinliklerinden biri olan Cityscape'te, fuarın en büyük standlarından birinde yer alan Dumankaya; Dumankaya Miks, hi-Fit, Dumankaya Horizon, Flex Office Bahçeşehir, Ritim İstanbul ve Dumankaya Mozaik projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Dumankaya fuardaki stant alanında, Dumankaya Miks ve Dumankaya Horizon projelerinin yanı sıra 2015 yılında Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden biri olan Al Mazaya ile imzaladığı işbirliği kapsamında arsasını satın aldığı Ritim İstanbul'un da maketini sergiledi. 


2000 KİŞİ ZİYARET ETTİ 

Fuara; Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Strateji ekiplerinin yanı sıra Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya ve Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ayla Dumankaya'nın da aralarında bulunduğu 12 kişilik bir ekiple gelen Dumankaya'nın etkinlikteki en ilgi çekici alanlardan biri olan standını üç günlük fuar süresince özellikle Ortadoğu ve Körfez bölgesinden yaklaşık 2000 kişi ziyaret etti. Yabancı yatırımcının ilgisinden memnun olduklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Banş Dumankaya, "Körfez ülkeleri eskiden Mısır'a, Lübnan a yatırım yapıyordu artık bu Türkiye'ye kaydı. 

Mütekabiliyet yasasından sonra alımlar hızlandı" dedi. 2014'te olduğu gibi bu yıl da satışların yüzde 30'unu yabancıya yaptıklarını ifade eden Dumankaya, "Dövizdeki yükseliş yabancı yatırımcı için olumlu. Çünkü yatırımcı yüksekten dövizini bozduruyor, Türkiye'de düşükten dairesini alıyör, çifte kazanıyor" dedi.

 

Körfez'deki yatırımcının şu an için Avrupa Yakası'nı tercih ettiği bilgisini veren Banş Dumankaya, "Biz daha çok Anadolu Yakasında proje yapıyoruz. Ancak liranın değer kaybı Anadolu yakasına olan ilgiyi de arttırdı" dedi. 


Meydan


http://www.dumankaya.com/


Geri Dön