18 / 05 / 2024

Dumankaya'dan 530 milyon dolarlık proje hazırlığı

Dumankaya'dan 530 milyon dolarlık proje hazırlığı

Son yıllarda geliştirdiği iddialı gayrimenkul projeleri ile gündeme gelen Dumankaya Grubu 2010 yılında 7 projeyi hayata geçirmeyi planlıyor



Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, "Dumankaya Modern ile Avrupa Yakası'ndaki ilk projemizi satışa çıkardık. Gelişmeleri takip ediyoruz. Önceliğimiz Anadolu yakası olmaya devam edecek" dedi.
 
Dumankaya modern'i ustalık dönemi eseri olarak nitelendiklerini hatırlatan Dumankaya, "Önceliğimiz kente kimlik katan yaşam alanları oluşturmak. Son yıllarda geliştirdiğimiz tüm projelerde önceliğimiz bu. Gelecek yıllarda geliştireceğimiz projelerde de aynı yaklaşımı sürdüreceğiz" dedi.
 
Dumankaya Modern'in gelecek yıllarda çok konuşulacağını vurgulayan Ali Dumankaya, "Yaklaşık 3 yıl çalışarak böyle bir proje hazırladık. Projenin maketi ve ön görsellerinde gerçek güzelliğini tam yansıtmak mümkün değildi. Ancak tamamlandığında ve içinde yaşam başlandığında değeri anlaşılacak. Çok emek harcadık. Harcadığımız emeğin manevi karşılığını fazlasıyla alacağını düşünüyoruz. Bu noktada içimiz rahat. İstanbul'a güzel bir eser kazandırmanın gururunu ve keyfini yaşıyoruz" diye konuştu.
 
Bulundukları lokasyonlarda grup olarak hep çıtayı yükselttiklerine dikkat eçeken Dumankaya konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Mesele proje yapmak değil... Ciro yapmak da değil. İş yapmak da değil... Bir şekilde bunların hepsini yapıyoruz. Bizim önemsediğimiz iki kavram var. Bunlardan birisi sürdürülebilir büyüme. Yani büyümeyi her yıl devam ettirmek. İkincisi de bulunduğumuz lokasyonun çıtasını yükseltmek. Son yıllarda proje geliştirdiğimiz Kurtköy bunun en güzel örneği... Bizden sonra birbiriden nitelikli projeler hayata geçirildi. Biz bununla da gurur duyuyoruz. Umarım Esenyurt'ta da aynısını başarabiliriz"
 
"Hasılat paylaşımı ihalelerinde de varız"
 
Grubun 7 yıldır hasılat paylaşımı ihalelerinde uzak durduğunu ama önceki gün yapılan TOKİ'ye ait arsa üzerinde geliştirilecek ticari gayrimenkul projesinin ihalesine giridğini hatırlatmamız üzerine Ali Dumankaya şunları belirte: "Bizim için önemli olan hasılat paylaşımı ve kat karşılığında rasyonel rakamlar. Uçuk rakamlarla işimiz olmaz. Oranlar rasyonel olduğu sürece kat karşılığı veya hasılat paylaşımı ile iş yapabiliriz. Bu özel sektör olur, kamu şirketleri olur. Önemli değil. Önemli olan toplam hasılatın ve bu hasılat oranının rasyonel olması. Kimse bizden rasyonel olmayan oranları beklemesin. Gerçekçi ayakları yere basan işlerde her zaman varız. Mesela ucuz konutta da aynısı oldu. Durgunluğun ortasında 39 bin TL'ye konrut satışa çıkardık. Tüm konutlar kapışıldı. Sektörün ve Türkiye'nin küçüldüğü döneminde bu model ile büyümeyi başardık. Tabi sonradan iş çok abartıldı. Ucuz konut piyasasında yine proje geliştirmeye devam edeceğiz. Ama sağlam, ayakları yere basan projeler olacak.Uçuk ve hayal projelerle 47 yıldır işimiz olmadı. Bundan sonra da olmayacak. İnşaatlarımız planladığımız şekilde ilerleyecek. konut teslimlerini zamanında yapacağız"
Tebernüş Kireçci

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Dumankaya, 530 milyon TL'lik 7 proje yapıyor

Dumankaya Grubu, 530 milyon dolar değerindeki 7 proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ali Dumankaya, yeni projelere her an başlayacakları mesajını vererek, "Gelişmeleri takip ediyoruz" dediSon yıllarda geliştirdiği iddialı gayrimenkul projeleri ile gündeme gelen Dumankaya Grubu,  bu yıl 530 milyon dolarlık 7 proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Grup, yeni projelerinde de önceliği Anadolu yakasına vermeyi planlıyor. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, "Dumankaya Modern ile Avrupa Yakası'ndaki ilk projemizi satışa çıkardık. Gelişmeleri takip ediyoruz. Önceliğimiz Anadolu yakası olmaya devam edecek" dedi.
Yatırımda 3 kural

Bu yeni yatırımlarda da daha önceki yatırımlarda olduğu gibi `sürdürülebilir büyüme' ve `bulundukları lokasyonda çıta yükseltmek' ve `kente kimlik katmak' kavramlarıyla hareket edeceklerine dikkat çeken Dumankaya, şöyle konuştu: "Mesele ne proje yapmak ne ciro yapmak ne de iş yapmak. Bir şekilde bunların hepsini yapıyoruz. Bizim önemsediğimiz iki kavram var. Bunlardan birisi sürdürülebilir büyüme. Yani büyümeyi her yıl devam ettirmek.

İkincisi de bulunduğumuz lokasyonun çıtasını yükseltmek. Son yıllarda proje geliştirdiğimiz Kurtköy bunun en güzel örneğiÖ Bizden sonra birbirinden nitelikli projeler hayata geçirildi. Biz bununla da gurur duyuyoruz. Umarım odaklandığımız Esenyurt'ta da aynısını başarabiliriz. Ayrıca, önceliğimiz kente kimlik katan yaşam alanları oluşturmak. Son yıllarda geliştirdiğimiz tüm projelerde önceliğimiz bu. Gelecek yıllarda geliştireceğimiz projelerde de aynı yaklaşımı sürdüreceğiz."

'Dumankaya Modern, ustalık eserim'
Ustalık dönemi eseri olarak nitelendirdiği Dumankaya Modern hakkında konuşan Ali Dumankaya, ilerki yıllarda çok konuşulacağını düşündüğü projenin ön çalışmaları için bir hayli hazırlandıklarına dikkat çekti. Proje için yaklaşık üç yıl çalıştıklarını vurgulayan Dumankaya,  "Projenin maketi ve ön görsellerinde gerçek güzelliğini tam yansıtmak mümkün değildi. Ancak tamamlandığında ve içinde yaşam başlandığında değeri anlaşılacak.
Çok emek harcadık. Harcadığımız emeğin manevi karşılığını fazlasıyla alacağını düşünüyoruz. Bu noktada içimiz rahat. İstanbul'a güzel bir eser kazandırmanın gururunu ve keyfini yaşıyoruz" diye konuştu.

Rasyonel olan ihalelere gireriz
Son 7 yıldır hasılat paylaşımı ihalelerinden uzak duran Dumankaya Grubu, önceki gün yapılan TOKİ'ye ait arsa üzerinde geliştirilecek ticari gayrimenkul projesi ihalesine girdi.  Ali Dumankaya, bu ihaleye girmelerinin nedenini rasyonel rakamlarla açıkladı.

Hiçbir konuda oluşabilecek uçuk rakamlarla işlerinin olmayacağını vurgulayan Dumankaya, "Oranlar rasyonel olduğu sürece kat karşılığı veya hasılat paylaşımı ile iş yapabiliriz" dedi.

Ucuz konut piyasası
Dumankaya şöyle devam etti: "Özel ya da kamu şirketi olması hiç önemli değil. Önemli olan, toplam hasılatın ve bu hasılat oranının rasyonel olması. Kimse bizden rasyonel olmayan oranları beklemesin. Gerçekçi, ayakları yere basan işlerde her zaman varız.

Mesela ucuz konutta da aynısı oldu. Durgunluğun ortasında 39 bin TL'ye konut satışa çıkardık. Tüm konutlar kapışıldı. Sektörün ve Türkiye'nin küçüldüğü döneminde bu model ile büyümeyi başardık.

Tabii sonradan iş çok abartıldı. Ucuz konut piyasasında yine proje geliştirmeye devam edeceğiz. Uçuk ve hayali projelerle 47 yıldır işimiz olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Konut teslimlerini zamanında yapacağız."


Tebernüş Kireçci


Geri Dön