11 / 05 / 2024

Dün yaşanan kazalarda 3 inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Dün yaşanan kazalarda 3 inşaat işçisi hayatını kaybetti!

İstanbul'da inşaatı devam eden 3'üncü köprüde, bir işçi içinde bulunduğu kamyonun şarampole yuvarlanması sonucu hayatını kaybetti. Bursa'da yaşanan bir diğer kazada ise silindir operatörü Saffet Atış ezilerek yaşamını yitirdi.



Dün 3. Köprü inşaatı, Gemlik ve Eskişehir'de üç ayrı iş cinayeti daha yaşandı, ikisi taşeron şirket çalışanlarıydı İstanbul'da inşaatı devam eden 3'üncü köprüde, bir işçi içinde bulunduğu kamyonun şarampole yuvarlanması sonucu hayatını kaybetti. Bursa'da yaşanan bir diğer kazada ise silindir operatörü Saffet Atış ezilerek yaşamını yitirdi. 


İstanbul'da yapımına devam edilen 3'üncü köprüde taşeron bir şirkete ait kamyonun şarampole yuvarlanması sonucu kamyon sürücüsü işçinin öldüğü kaydedildi. Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, can veren işçinin adının Nurettin Kaltakçı olduğunu belirtti. Açıklamada, Kaltakçı'nın ICA'ya hafriyat işinde taşeronluk yapan Alemdaroğlu isimli firmada şoförlük yaptığı ve işe Ağustos ayında başladığı ifade edildi. Yaşam alanı savunucularının şiddetle karşı çıktığı köprünün inşaatında sadece Nisan ayında 7 işçi hayatını kaybetmişti. 

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Bursa Gemlik'te taşeron işçisi olarak çalışan silindir operatörü Saffet Atış'ın ezildi. 


PATOZ MAKİNASI ÖLDÜRDÜ


Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde tarlada ailesine yardım eden bir genç, patoz makinesine ait kasnağın yerinden çıkarak göğsüne saplanması sonucu hayatını kaybetti. Yaralanan B.O. hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. 


Birgün 


Geri Dön