27 / 04 / 2024

Dünya 5G teknolojisine odaklandı! Silikon Vadisi'nden 75 milyon dolar yatırım

Dünya 5G teknolojisine odaklandı! Silikon Vadisi'nden 75 milyon dolar yatırım

California, 19 Nisan (Reuters) - Silikon Vadisi 5G çip girişimi EdgeQ Inc Çarşamba günü, şirketin teknolojisini Telekom operatörleri de dahil olmak üzere müşterilere satmaya başlamasıyla birlikte üretimdeki artışı finanse etmek için 75 milyon dolar topladığını söyledi.



5G teknolojisi, beşinci nesil mobil iletişim teknolojisini ifade eder. Bu teknoloji, önceki nesil 4G/LTE teknolojisinin yerini alarak, daha hızlı veri aktarım hızları, daha az gecikme süresi ve daha yüksek kapasite sağlar.

5G teknolojisi, daha yüksek frekanslarda (mmWave) çalışabilen ve daha fazla veri aktarımı sağlayabilen yeni bir kablosuz iletişim protokolü kullanır. Bu teknoloji sayesinde, çok daha hızlı veri indirme ve yükleme hızlarına ulaşılabiliyor. Ayrıca, daha fazla cihazın aynı anda bağlanabilmesine olanak tanıyan daha yüksek kapasite, akıllı şehirler, otomobil endüstrisi ve sağlık hizmetleri gibi birçok sektörde değişimlere neden oluyor.

5G teknolojisi, dünya genelinde yaygınlaşmaya başlamıştır ve gelecekte daha fazla cihazın bu teknolojiyi kullanması beklenmektedir.

 Dünya 5G teknolojisine odaklandı! Silikon Vadisi nden 75 milyon dolar yatırım

EdgeQ'nun CEO'su ve kurucu ortağı Vinay Ravuri, EdgeQ'nun, robotları ve otonom araçları kablosuz olarak çalıştırmak için fabrikalar gibi yerlere kurulabilen 5G telekom kuleleri ve 5G erişim noktaları için baz istasyonlarına güç sağlayan yarı iletkenler yaptığını söyledi. Çipler ayrıca 4G hücresel sinyalleri işleyebilir, dedi.

Ravuri, "WiFi en iyi çaba olarak görülüyor, yani garanti edilmiyor" dedi. "Hassas bir kaynak makinesiyse ve tam olarak bu kadar hareket etmesi gerekiyorsa, bunun bir mikrosaniye veya bir milisaniye içinde olması gerekir ve bunu en iyi çabayla yapamazsınız."

Dünya 5G teknolojisine odaklandı! Silikon Vadisi'nden 75 milyon dolar yatırım


Geri Dön