09 / 05 / 2024

Dünya 5G teknolojisine odaklandı! Silikon Vadisi'nden 75 milyon dolar yatırım

Dünya 5G teknolojisine odaklandı! Silikon Vadisi'nden 75 milyon dolar yatırım

California, 19 Nisan (Reuters) - Silikon Vadisi 5G çip girişimi EdgeQ Inc Çarşamba günü, şirketin teknolojisini Telekom operatörleri de dahil olmak üzere müşterilere satmaya başlamasıyla birlikte üretimdeki artışı finanse etmek için 75 milyon dolar topladığını söyledi.



Bağış toplama, yatırımcılar tarafından umut verici olarak görülen şirketlerin, Silikon Vadisi Bankası'nın çöküşü ve ardından Mart ayında bankacılık sektöründeki kargaşanın ardından birçok yeni girişim için fon kurumuş olmasına rağmen, finansman sağlayabildiklerini gösteriyor.

EdgeQ'nun "yüz milyonlarca dolarlık" bir değerlemeye sahip olduğunu söyleyen Ravuri, bunun 1 milyar dolardan "kesinlikle daha az" olduğunu da sözlerine ekledi.

Dünya 5G teknolojisine odaklandı! Silikon Vadisi nden 75 milyon dolar yatırım

RISC-V adlı yeni bir açık standart çip mimarisinin yakın zamanda ortaya çıkışı, yeni 5G çipini daha uygun maliyetli tasarlamayı mümkün kıldı, dedi. Bu, EdgeQ'nun baz istasyonu maliyetini bugün mevcut seçeneklerle karşılaştırıldığında yaklaşık %50 oranında düşürmesine yardımcı oldu, dedi.

2018'de başlayan EdgeQ, Ericsson (ERICb.ST) , Huawei (HWT. UL) ve Nokia (NOKIA.HE), tescilli teknolojileriyle küresel telekom ekipmanı pazarına hakimdir.

Heyecanla bekleniyordu! İşte fiyat performans RTX 4060 Ti fiyat listesi 

Merakla beklenen Acer Iconia Tab P10 Türkiye'de satışta! İşte fiyatı ve özellikleri

SGK ve Bağ-Kur'lular dikkat! Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyor! 1800 pirim günü düşecek mi?


Geri Dön