17 / 05 / 2024

Dünya Bankası'ndan 1.7 milyar dolarlık yardım

Dünya Bankası'ndan 1.7 milyar dolarlık yardım

Dünya Bankası 1.7 milyar dolar Boeing ise 500 bin dolar destek sağlayacağını açıkladı.



Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, felaketin büyüklüğünün tahmin edilmesi, kurtarma ve yeniden inşa desteği için öncelikli alanların belirlenmesine yönelik hızlı bir hasar değerlendirmesinin başlatıldığı ifade edildi. Yapılan açıklamada, Türkiye'nin güneydoğusunda büyük can kayıplarına, yaralanmalara ve çok önemli hasarlara yol açan yıkıcı depremler ve artçı sarsıntıların ardından kurtarma ve toparlanma çalışmalarına yardımcı olmak için 1 milyar 780 milyon dolarlık kaynak sağlanacağı dile getirildi. Bankanın açıklamasında, depremlerden etkilenen depremzedeleri desteklemek için 1 milyar dolarlık kaynağın da hazırlandığı ifade edildi

Boeing'den Kızılay'a 500 bin dolar

Öte yandan Boeing, Türkiye’deki deprem felaketi sonrası yardım ve kurtarma çabalarına destek olmak amacıyla, Kızılay’a 500 bin dolar bağışta bulunacağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, Boeing Charitable Fund üzerinden Amerikan Kızılhaç aracılığıyla Türk Kızılay’a aktarılacak bu bağış, yürütülen yardım ve kurtarma çalışmalarında kullanılması hedefleniyor. Boeing'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın, ihtiyaç bölgelerine destek olmak amacıyla yardım kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti. Boeing International Başkanı Dr. Brendan Nelson ise depremin sebep olduğu yıkımın çok büyük ve küresel çapta müdahale gerektirdiğini dile getirdi.

Boeing Başkanı Nelson, 156 bin kişilik Boeing ailesi olarak, bu zor zamanda Türk halkının yanında olduklarını, ihtiyaç bölgelerine en hızlı şekilde yardım götürmek için yardım kuruluşlarıyla birlikte çalıştıklarını ifade etti. Neslon, "Hayatını kaybedenlerin yakınlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Deprem felaketinden etkilenenler hep düşüncelerimizde ve kalbimizde olacak” ifadelerini kullandı. Boeing Kamu Operasyonları Başkan Yardımcısı Ziad Ojakli da önceliklerinin, Türkiye’deki depremzedelere destek olduğunu dile getirdi. Ziad Ojakli, “Bu hizmetlerinden ötürü Kızılhaç ve Kızılay ekiplerine minnettarız"  ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön