11 / 05 / 2024

Dünya devi bankada deprem! Milyarderler paralarını çekmek için bankaya koştular!

Dünya devi bankada deprem! Milyarderler paralarını çekmek için bankaya koştular!

Dünyanın köklü bankacılık kuruluşlarından Credit Suisse’de deprem yaşanıyor. Zor günler yaşayan ve kredi notu düşürülen köklü bankanın cephesinde neler oluyor? İşte ayrıntılar…



MİLYARDERLER PARALARINI ÇEKİYOR

Öte yandan, Asya’dan ve Ortadoğu'lu zengin ailelerin de içlerinde yer aldığı pek çok milyarderin  bankadaki servetlerini riske etmemek amacıyla bankadan paralarını çekmek için hareket geçtikleri söylentileri dolaşıyor.

Credit Suisse, zengin müşterileri İsviçre'ye  çekme yoluyla kara para aklama yasalarını ihlal ettiğine yönelik suçlamalardan kurtulmak amacıyla Fransa'ya 238 milyon euro ödemeyi kabul etti. Anlaşma, İsviçreli bankanın bu hafta açıklayacağı büyük bir yeniden yapılanmadan hemen önce, önemli bir kayıp yaşadığını gösteriyor.

Fransa’daki dava, Avrupa’da İsviçre merkezli banka hesaplarına ilişkin devam eden bir dizi soruşturmanın son ayağı olma özelliğini taşıyor. Soruşturmalarda sadece Fransa’da HSBC hakkındaki suçlamalar  da aynı yöntem izlenerek sonuçlandırılmıştı. Financial Times’ın haberinde yer alan bilgilere göre, pazartesi günü Fransa ile Credit Suisse arasında gerçekleşen ve suçun kabul edilmemesini içeren anlaşma, mevcut  soruşturmalarda daha hızlı yol alınması amacını taşıyor.

 Dünya devi bankada deprem! Milyarderler paralarını çekmek için bankaya koştular!

BANKA MÜŞTERİLERİ TEDİRGİN

Söz konusu anlaşma,  köklü İsviçre bankasının yıllarca devam edecek mahkeme süreçlerinden kaçınması imkanını verirken, Fransa’nın yeni hukuki altyapısını kullanılıyor.

Öte yandan, bankada parası olanlar ise  yaşananlardan tedirgin ve isyan halinde. Yüz milyonlarca dolarlık işleme imza atan  Asya'daki bir aile şirketi, bankanın özel müşteri bölümünde işlem kuyruğu oluştuğu bilgisini verdi.

Buna karşılık müşterilerine, para kayıplarının olmayacağı yönünde açıklamalarda bulunan Credit Suisse banka çalışanları, yine de kendilerini garantiye almaları için paralarıyla kısa vadeli olarak ABD hazine bonolarına yatırım yapmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Rekabet Kurulu’ndan soruşturma! 17 şirket mercek altında!

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

"Düşler ülkesi” ABD vatandaşları da göç ediyor! Nereye gidiyorlar, neden gidiyorlar?

Aris Pırlanta’da görülmemiş kampanya! Yılbaşı alışverişinde pırlantalı kolye hediye! 30 Aralık 2022 Fiyat Listesi


Geri Dön