17 / 05 / 2024

"Düşler ülkesi” ABD vatandaşları da göç ediyor! Nereye gidiyorlar, neden gidiyorlar?


Ülkelerini terk eden milyonlarca ABD vatandaşı yurt dışında çeşitli ülkelerde yaşıyor. Peki milyonlarca kişi ABD’ye göç etmeye çalışırken ABD vatandaşları neden ülkelerinden ayrılıyor? İşte yanıtları…



Amerika Birleşik Devletleri, dünyanın en fazla göç alan ülkelerinin başında. Ancak araştırmalar,  dünyada pek çok insanın yaşamayı arzuladığı bu ülkenin vatandaşlarının da göç yollarına düştüğünü ortaya koyuyor.

“DÜŞLER ÜLKESİNDEN” NEDEN GİDİYORLAR?

ABD vatandaşı milyonları bulan sayıda kişi, ülkelerini terk ederek başka ülkelere yerleşiyor.  “Düşler Ülkesi” olarak anılan aynı zamanda bir “göçmenler ülkesi” olan ABD’nin kuruluşunda da göçmenler var. Her yıl Green Card başvurusuyla ya da başka yollarla milyonlarca kişi bu ülkeye  gitmeye çalışıyor.  Böylesi cazibe merkezi bir ülkenin vatandaşlarının hiçbir yere kımıldamayacağı düşünülse de aslında gerçek böyle değil. Pek çok ABD vatandaşı da ülkelerini geride bırakarak, dünyanın başka yerlerine yerleşiyor.

"Düşler ülkesi” ABD vatandaşları da göç ediyor! Nereye gidiyorlar, neden gidiyorlar?

SEÇİMLERDEN SONRA KANADA’YA GİTMEK İSTEYENLER ARTTI

Haber Global’in haberine göre, 2004'te George W. Bush'un, 2016'da Donald Trump'ın, 2020 yılında da  Joe Biden'ın seçim galibiyetinin ardından, Google Trends kayıtlarına düşen ilginç bir bilgiye göre, ABD’de patlama yaşanan arama “Kanada'ya taşınmak”  araması oldu. ABD Yüksek Mahkemesi tarafından kürtaj hakkı aleyhine verilen karar  üzerine de aynı arama patlama yaptı.Ülkelerini terk eden milyonlarca ABD vatandaşı yurt dışında çeşitli ülkelerde yaşıyor.

 "Düşler ülkesi” ABD vatandaşları da göç ediyor! Nereye gidiyorlar, neden gidiyorlar?

Peki milyonlarca kişi ABD’ye göç etmeye çalışırken ABD vatandaşları neden ülkelerinden ayrılıyor? İşte yanıtları…

 


Geri Dön