Sektörel

Dünya emlak uzmanları İstanbul kiralık konut piyasasını değerlendirdi! Beşiktaş'tan Ataşehir'e! İşte favori bölgeler!

Uzun dönem kiralık konut hizmeti sağlayıcısı Colife'ın uzmanları, İstanbul'daki kiralık konut piyasasını değerlendirerek, bölgelere göre kiracıların favorilerini açıkladı.

Uzun dönem kiralık konut hizmeti sağlayıcısı Colife'ın uzmanları, İstanbul'un bölgelere göre kiracıların tercihlerini analiz etti.

İSTANBUL'UN FAVORİ BÖLGELERİ NERELER?

Dünya emlak uzmanlarının analizlerine göre Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Ataşehir ve Moda bölgelerinin favori olduğu ortaya çıktı. Kiracıların yarısından fazlası, bu bölgelerde odalar ve daireler kiralamayı tercih ediyor.

Colife'un kiralık konut hizmeti operasyon direktörü Mariya Stepanova, vatandaşların bu bölgeleri neden tercih ettiğini şöyle açıkladı: ''Favori bölgelerin seçimi oldukça açıklanabilir. Şehrin bu bölgelerindeki yaşayanlar, mükemmel altyapılarından dolayı tercih ediyorlar: üniversiteler, spor tesisleri, sağlık kuruluşları ve alışveriş merkezleri.

Ayrıca, metro, otobüs, tramvay ve feribotlar da dahil olmak üzere toplu taşıma sistemi oldukça gelişmiş. Bu, şehir içinde hareket etmeyi kolay ve konforlu hale getiriyor. Kiracılar, konforlu ve rahat bir yaşam için gereken her şeyi bulduklarını belirtiyorlar.''dedi.

 

BEŞİŞTAŞ VE KADIKÖY'DE KİRALAR NASIL?

Bu bölgelerdeki konut fiyatları yaklaşık olarak aynı olduğunu belirten Stepanova, ''Bir oda ortalama olarak ayda 15.000 TL bedel ile, bir daire ise ayda 40.000 TL bedel ile kiralanabilir.''dedi. 

Colife'un kiralık verdiği konutlar arasında, en bütçe dostu seçenekler Beşiktaş ve Kadıköy bölgelerindeki odalar. Onların fiyatı yıllık sözleşme yapılırsa ayda 9.900 liradan başlıyor. 

Uzmanlara göre İstanbul'da favori bölgelerin değişmesine dair herhangi bir öncü işaret yok, ancak konut fiyatlarındaki değişim farklı.

Daha önce Colife uzmanı Dmitry Bronnikov, 2024 yılında uzun vadeli kira fiyatlarının (4 aydan fazla) 2023 yılına göre yüzde 25-30 artacağını ve kısa vadeli kiralama için(101 günden daha kısa süreli kiralamalar) yüzde 50'ye kadar artacağını tahmin etmişti.

KONUT KİRALAMA FİYATLARI COLİFE VERİLERİNE GÖRE YÜZDE 35 ARTTI!

2023 yılına ilişkin sahibinden analitik verilere göre, İstanbul'da konut kiralama fiyatları yıllık bazda ortalama yüzde 61 artış gösterirken, Colife verilerine göre Colife tarafından kiralanan daireler arasında ise yüzde 35 arttı.
 

Üç büyükşehirde konut fiyatları zirvesinden uzaklaştı

Ev sahipleri uyandı: Boş ev var ama kiralık ev yok!

Konut almak hayal mi oldu? Kiralık fiyatları artarken, satılık fiyatları düşüyor!