27 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü dev banka açıkladı! Bank of Amerika'dan Türkiye raporu: Dolar beş ay sonra tam bu kadar olacak!

Dünyaca ünlü dev banka açıkladı! Bank of Amerika'dan Türkiye raporu: Dolar beş ay sonra tam bu kadar olacak!

Bank of America tarafından yayınlanan bir rapora göre, Türkiye'deki ekonomik durum hakkında önemli tahminlerde bulunuldu. Rapora göre, 2023 yılı sonunda enflasyonun yüzde 58'e yükselmesi ve Mayıs 2024'te yüzde 65'e ulaşması bekleniyor. Ayrıca, dolar/TL kurunun yıl sonunda 31 TL olması öngörülüyor.



Son seçimlerden sonra alınan ekonomik kararlar ve asgari ücrete yapılan ara zammın ardından birçok ürüne zam gelmesi, enflasyonun artmasına neden oldu. Aynı zamanda dolar/TL kuru da rekor seviyelere yükseldi.

Bank of America raporunda, Türkiye'deki enflasyonun artış trendinin devam edeceği ve 2024 Mayıs ayında zirveye çıkacağı öngörülüyor. Ayrıca, dolar/TL kurunun da yıl sonunda zirveye çıkması bekleniyor.

Doları olan olmayan dikkat!..Dikkat... 2 Temmuz 2023 pazar dolar, euro ve sterlin kaç TL? Son dakika!TAŞINMAZLARIN SATIŞI GÜNDEMDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez ülkeleri ziyareti de yakından takip edilen gündem maddeleri arasında yer alıyor. Ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan Türkiye için taşınmazların satılması fikri gündemin ana konularından biri olarak öne çıkıyor.

Doları olan olmayan hemen buraya baksın! Dolar, euro ve sterlin kaç TL? 12 Temmuz 2023 güncel dolar kuru...

ENFLASYON ENDİŞESİ HAKİM GÖRÜŞ

Bu gelişmelerle birlikte ABD Merkez Bankası'nın politika faizinde bir artış yaparak "şahin" adımlarını sonlandırabileceği beklentisi, dolar talebinin azalmasına yol açtı. Ancak, yurt içinde artan enflasyon endişeleri, dış borç ve bütçe açığı nedeniyle dolar/TL kurunun yükselmesine neden oldu.


Geri Dön