28 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü ekonomist açıkladı! Dolar en kötü yılını yaşayacak

Dünyaca ünlü ekonomist açıkladı! Dolar en kötü yılını yaşayacak

ABD'li ünlü ekonomist Peter Schiff, enflasyon probleminin daha kötüye gideceği uyarısında bulundu ve 2023`ün ABD doları için "en kötü yıllardan biri" olacağını öngördü.



Amerikalı ünlü ekonomist Peter Schiff, enflasyon probleminin çok daha kötüye gideceği uyarısında bulunurken 2023`ün ABD doları için "en kötü yıllardan biri" olacağı yönündeki tahminini paylaştı.

Ekonomist Peter Schiff şöyle konuştu: "Dolar Endeksi 2022 senesini 6 ayın en düşük seviyesinden kapattı. Kasım ayındaki zirveden % 10 aşağı geldi. Bu zayıflık büyük ihtimalle 2023 yılında devam edecek ve dolar en kötü yıllarından birini yaşayacak. Şayet haklı çıkarsam, enflasyon problemi daha da kötüye gidecek"

Wharton Üniversitesi finans profesörü Jeremy Siegel'in geçtiğimiz hafta CNBC'ye yaptığı açıklamaları da eleştiren Schiff, "Bana göre Jeremy Siegel öngörülerinde yanlış.

Dünyaca ünlü ekonomist açıkladı! Dolar en kötü yılını yaşayacak

Siegel gayrimenkul fiyatlarının düşmesinin enflasyon tehdidinin sona erdiği anlamına geldiğini düşünüyor. Ancak tüketici fiyatları artmaya devam edecek" diye konuştu.

Schiff ayrıca, 2022'nin ön kötü performans gösteren hisse senedi sektörlerinde bu kötü performansın 2023 yılında tekrarlanmasının muhtemel olduğunu da savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön