15 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü isimden dolar tahmini: Doların yükselişi devam edecek, altın değer kazanacak!

Dünyaca ünlü isimden dolar tahmini: Doların yükselişi devam edecek, altın değer kazanacak!

Santiago Capital'in kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Brent Johnson, küresel borç krizinin derinleşmesiyle birlikte altının doların yanında yükselmeye devam edeceğini öngörüyor.



KÜRESEL BİR DEVLET BORÇ KRİZİ OLDUKÇA MUHTEMEL!

Brent Johnson, küresel borç yükünün artması ve bir kredi sıkışıklığı sonrasında küresel bir devlet borç krizinin oldukça muhtemel olduğunu belirtmektedir. Düşük küresel ekonomik büyüme, yüksek faiz oranları, ağır borç yükü ve yüksek enflasyonun birleşmesinin krizi tetikleyeceğini savunmaktadır. Johnson düşüncelerini şu şekilde dile getiriyor:

Dünyaca ünlü isimden dolar tahmini: Doların yükselişi devam edecek, altın değer kazanacak!

DOLARIN EGEMENLİĞİNİN SONA ERMESİ İÇİN DAHA FAZLA ZAMANA İHTİYAÇ VAR!

Kanada Kraliyet Bankası'na göre, doların küresel rezervlerdeki payı 2001 yılında yüzde 73 idi. Ancak, şu anda bu oran %58'e düşmüştür. Doların terk edilme eğilimi, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS ittifakı tarafından doların alternatifini oluşturacak bir rezerv varlık planlarının duyurulacağı bu Ağustos ayında daha da artacak.

Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesi Batı'nın sert tepkisine neden olmuştur. Bu durum, Rusya'nın uluslararası ödeme sistemi SWIFT'ten çıkarılmasını da içermektedir. Bu ve diğer yaptırımlar dünya çapında endişeye neden olmuştur. Birçok kişi "doların etkisiz hale getirilmesinden" endişe etmektedir. Johnson da doların terk edilme eğilimi olduğunu kabul etmektedir. Ancak, bunun tam olarak gerçekleşmesinin en az on yıl süreceğini öngörmektedir. Bu bağlamda Johnson aşağıdaki yorumları yapıyor:

"Doların değerinin düşeceğine, dolar endeksinin diğer fiat para birimleri karşısında düşeceğine, hiperenflasyona gireceğimize ve diğer para birimlerinin güçlü kalacağına inanmıyorum.

Yabancı siyasi liderler, dolardan kurtulmaya ve çift taraflı ticaret anlaşmaları müzakere etmeye çalışıyorlar. Ancak Johnson, iş dünyası liderlerinden buna karşı bir 'geri tepme' geleceğini de belirtiyor. Bu durumdan hareketle şunları söylüyor:

Çoğu [işadamı] ödeme alırken dolar tercih ediyor. Doların alım gücü Brezilya realinin, Kenya şilininin ya da Türk lirasının alım gücünden daha güçlüdür."

Dünyaca ünlü isimden dolar tahmini: Doların yükselişi devam edecek, altın değer kazanacak!

"BU KAOS ORTAYA ÇIKTIKÇA ALTIN DAHA DA YÜKSELECEK"

Brent Johnson'a göre, dolar diğer para birimlerine karşı yükseldikçe altın da yükselecektir. Yani, Johnson bu süreçte dolar ile altın arasında ters bir ilişki olmadığını belirtmektedir. Bunun nedenini ise şu şekilde analiz ediyor:

"Küresel para sistemini çökertecek. Dolar yükseldikçe ve sistem tehdit altında kalırken, tüm bu kaos yaşanırken ve yeni bir para sistemi önerildiğinde, altın 5.000 ya da 8.000 dolardan işlem görecek... Bu kaos ortaya çıktıkça altın çok daha yükselecek."

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...
Deprem neden hep gece oluyor? Deprem en çok hangi saatlerde oluyor?
İş Bankası'ndan müjde gibi müjde! Hemen bu fırsatı yakalayın! Son gün 31 Temmuz!
2.5 litre kolanın fiyatı 40 TL olacak! Rekor zam geliyor, vatandaş pes etti!

Geri Dön