09 / 05 / 2024

Dünyada konut fiyatları en fazla Türkiye'de arttı! Resmen açıklandı: Yıllık yüzde 51’lik artışla zirvede!

Dünyada konut fiyatları en fazla Türkiye'de arttı! Resmen açıklandı: Yıllık yüzde 51’lik artışla zirvede!

Türkiye, konut fiyat artışında resmen zirveye yerleşti. 58 ülke arasında ilk sıraya yerleşen Türkiye'deki konut fiyatlarında son durum ne? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...



Uluslararası Ödemeler Bankası tarafından açıklanan rakamlara göre, reel artış hesabına bakıldığında, en çok yükselişin yüzde 51 ile Türkiye'de olduğu belirlendi. İkinci sırada yüzde 11 ile İsrail yer alırken, sonrasında İzlanda (yüzde 9,9), Rusya (yüzde 9,7) ve Sırbistan (yüzde 7) bulunuyor. Başka yüzde 5'i geçen ülke yer almıyor. 

13. sıradaki Kuzey Makedonya’da konut fiyatlarında yıllık reel artış yüzde 1 olurken, ABD'de değişim olmadığı, diğer 43 ülkede de konut fiyatlarında reel düşüş söz konusu olduğu belirlendi. 

Almanya’da konut fiyatlarında bu dönemde reel olarak yıllık yüzde 12,1 gerileme yaşandı. Düşüş oranı İtalya’da yüzde 8, Fransa’da yüzde 1,2 ve İngiltere’de yüzde 0,7 olarak açıklandı. 

2022 son çeyrek itibariyle konut fiyatları yıllık nominal şekilde  Türkiye’de yüzde 168 yükseldi. Diğer 57 ülke arasında yüzde 25’ten fazla yükseliş yaşanan ülke bulunmuyor. 

Rusya ve Sırbistan’da konut fiyatlarında yüzde 23 artış yaşandı. ABD’deki nominal artış yüzde 7 olarak belirlenirken, bu oran İngiltere’de yüzde 10 şeklinde kaydedildi. Almanya’da konut fiyatları nominal olarak da geriledi (yüzde -4).

Dünyada konut fiyatları en fazla Türkiye de arttı! Resmen açıklandı: Yıllık yüzde 51’lik artışla zirvede!

TCMB tarafından açıklanan  konut fiyat endeksine göre 2022 Eylül'de, fiyatlar bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 189,1 arttı. Bu son 10 senede kaydedilen en yüksek rakam oldu. 

Konut fiyatları 2021 Eylül'de yeni ekonomik modele geçilmesinin ardından artışa geçti. 2011 Eylül'de yıllık konut fiyat artışı yüzde 36 olurken, enflasyonun düşmeye başlamasıyla geçtiğimiz Mart ayında yıllık artış yüzde 133 olarak belirlendi. 

Hattat ve Tümosan'ın traktör fiyatları belli oldu! En ucuz traktör ne kadar? 

THY Emlak Konut GYO 2023 kura çekilişi ne zaman 2023? Arnavutköy Yenişehir Evleri kura çekiminde son dakika!

İstanbul’da toplu ulaşıma son dakika düzenlemesi: İstanbulkart kullanıcılarının yetersiz bakiye sorunu sona eriyor! 

Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 15 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

  


Geri Dön