15 / 05 / 2024

Dünyanın dört bir yanından dün deprem haberleri geldi!

Dünyanın dört bir yanından dün deprem haberleri geldi!

Dünyanın birbiriyle coğrafi olarak alakasız birçok noktasında dün ardı ardına depremler meydana geldi. Bilim insanları, yerkabuğunun altında birbirini tetikleyen bir depremler kuşağının harekete geçmiş olabileceğinden şüpheleniyor...



ABD'den İran'a, İzlanda'dan Şili'ye dünyanın dört bir yanından dün deprem haberleri geldi. Bilim insanları, deprem kuşaklarının birbirini tetiklemesinden şüpheleniyor


Dünyanın birbiriyle coğrafi olarak alakasız birçok noktasında dün ardı ardına depremler meydana geldi. Bilim insanları, yerkabuğunun altında birbirini tetikleyen bir depremler kuşağının harekete geçmiş olabileceğinden şüpheleniyor. 


ABD: 6.1 

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin kuzeyi dün yerel saatle 03.20'de sallandı. 10.7 kilometre derinlikteki sarsıntının 6.1 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Eyalette yangınlara yol açan depremde, 3'ü ağır 87 kişi yaralandı. Depremin en şiddetli hissedildiği Napa kentinde olağanüstü hal ilan edildi. 


ŞİLİ:6.4 

Dün ayrıca Güney Amerika'nın depremler kuşağındaki ülkesi Şili'den de sarsıntı haberi geldi. ABD Jeoloji Gözlem Merkezi'nin verilerine göre Valparaiso kenti ve çevresi 6.4 büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı.


İZLANDA: 5.3 

Bardarbunga Yanardağı'nın lav püskürtmeye başlaması sonucu kırmızı alarm durumuna geçilen İzlanda'da dün, yanardağda iki güçlü sarsıntı kaydedildi. Richter ölçeğine göre büyüklükleri 5.3 ve 5.1 olarak belirlenen depremlerin, geçtiğimiz hafta Bardarbunga'nın faaliyete geçmesinden bu yana yaşanan en güçlü sarsıntılar olduğu belirtildi. 


İRAN: 5.6

İran'ın İylam eyaletine bağlı Murmuri kenti önceki geceden itibaren 5.6 ve 5.3 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. Ardından, en az 43 artçı sarsıntı daha meydana geldi. 


TÜRKİYE: 4.8 

Burdur'un Ağlasun ilçesinde dün 22.43'te 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen deprem, paniğe neden oldu. Akdeniz'de ise Antalya açıklarında 4 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. 



Sabah 




Geri Dön