24 / 07 / 2024

türkiyede nerede deprem oldu

türkiyede nerede deprem oldu

Dünyanın birbiriyle coğrafi olarak alakasız birçok noktasında dün ardı ardına depremler meydana geldi. Bilim insanları, yerkabuğunun altında birbirini tetikleyen bir depremler kuşağının harekete geçmiş olabileceğinden şüpheleniyor...

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı! Rakamlar Türkiye'nin deprem gerçeğini ortaya koyuyor...

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan , Türkiye'deki deprem sıklılığı ve büyüklüğü ile ilgili bir açıklama yayınladı. Buna göre, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna bir kez daha belirterek dikkatleri çeken Prof. Dr. Ercan, "Çare sağlam yerde sağlam yapı" diye konuştu.

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

Tıp doktorundan deprem profesörlerine ağır suçlama!

Deprem açıklamaları yurt genelinde süren sarsıntılar nedeniyle gündemde yer almaya devam ediyor. Peş peşe gelen yorumlar kimi zaman tepkilere neden olurken kimi zaman bu tepkiler suçlamalara dönüşüyor. İşte bu suçlamalardan biri de tıp doktorundan geldi....

Deprem projelerinde işbirliği! Türk ve Çinli akademisyenler 8 proje için bir araya geliyor

Türk ve Çinli akademisyenler, arama kurtarma İHA'larından temel kablosuz iletişim teknolojilerinden, yıkım atıklarının geri dönüştürülmesinden deprem sonrası stratejilerin geliştirilmesine kadar çeşitli konularda 8 proje yürütecek.

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

DEPREM OLDU: Son dakika... Az önce deprem mi oldu? Hemen buraya bakın! En son nerede deprem oldu?

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, 31 Ağustos 2023 tarihinde Türkiye'de 5'ten büyük 2 deprem meydana geldi. Bunlardan ilki, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 4,7 büyüklüğünde gerçekleşti. İkinci deprem ise, Muğla'nın Kuşadası ilçesinde 4,1 büyüklüğünde oldu.

SON DAKİKA DEPREMLER! 28 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? Son dakika...

Kandilli Rasathanesi ve AFAD Türkiye ve yakın çevresinde yaşanan  depremleri izleyerek listelemeyi sürdürüyor. 28 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu? İşte son dakika depremler...

SON DAKİKA DEPREM: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? 26 Ağustos 2023 güncel depremler!

26 Ağustos 2023 son depremler! Kandilli Rasathanesi ve AFAD Türkiye ve yakın çevresinde yaşanan depremleri izleyerek listelemeyi sürdürüyor. 26 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?

SON DAKİKA DEPREMLER! 25 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?

25 Ağustos 2023 son depremler! Kandilli Rasathanesi ve AFAD Türkiye ve yakın çevresinde yaşanan depremleri izleyrek listelemeyi sürdürüyor. 25 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

SON DAKİKA! Az önce deprem mi oldu? Nerede deprem oldu? Acil bakın!

Az önce deprem olup olmadığı merak ediliyor. Kandilli Rasathanesi deprem olan bölgeleri ve kaç şiddetinde deprem olduğunu az önce paylaştı. Peki, nerede ve kaç şiddetinde deprem oldu? İşte detaylar...

SON DAKİKA! Az önce yine deprem mi oldu? Nerede deprem oldu? Acil bakın!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre nerelerde deprem olduğu merak ediliyor. İnsanlar, arama motorlarında “Deprem mi oldu?” veya “Nerede deprem oldu?” gibi sorgulamaları sıkça yapıyor. Peki, en son nerede deprem oldu? Kaç şiddetinde? İşte detaylar...

türkiyede nerede deprem oldu Haberi

türkiyede nerede deprem oldu

ABD'den İran'a, İzlanda'dan Şili'ye dünyanın dört bir yanından dün deprem haberleri geldi. Bilim insanları, deprem kuşaklarının birbirini tetiklemesinden şüpheleniyor


Dünyanın birbiriyle coğrafi olarak alakasız birçok noktasında dün ardı ardına depremler meydana geldi. Bilim insanları, yerkabuğunun altında birbirini tetikleyen bir depremler kuşağının harekete geçmiş olabileceğinden şüpheleniyor. 


ABD: 6.1 

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin kuzeyi dün yerel saatle 03.20'de sallandı. 10.7 kilometre derinlikteki sarsıntının 6.1 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Eyalette yangınlara yol açan depremde, 3'ü ağır 87 kişi yaralandı. Depremin en şiddetli hissedildiği Napa kentinde olağanüstü hal ilan edildi. 


ŞİLİ:6.4 

Dün ayrıca Güney Amerika'nın depremler kuşağındaki ülkesi Şili'den de sarsıntı haberi geldi. ABD Jeoloji Gözlem Merkezi'nin verilerine göre Valparaiso kenti ve çevresi 6.4 büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı.


İZLANDA: 5.3 

Bardarbunga Yanardağı'nın lav püskürtmeye başlaması sonucu kırmızı alarm durumuna geçilen İzlanda'da dün,...