29 / 04 / 2024

Dünyanın en büyük bakır şirketinin kapısına hükümet tarafından kilit vuruldu

Dünyanın en büyük bakır şirketinin kapısına hükümet tarafından kilit vuruldu

Şili’nin Puchuncavi bölgesinde dünyanın en büyük bakır üretim fabrikası olan "Codelco"nun çalışanları protesto gösterisi düzenledi. Hükümetin Şili'nin Çernobili olarak bilinen Ventanas bölgesinde bulunan fabrikayı kapatma kararı almasının ardından çalışanlar, fabrika bahçesinde toplandı.



Dünyanın en büyük bakır üreticisi olan Şili'nin devlete ait madencilik devi Codelco'daki işçiler, hükümetin tesisin çevre sorunları nedeniyle kapatılmasını protesto etmek için Çarşamba günü büyük bir grev başlattı.

Codelco'nun sendikalarının çatı grubu olan Bakır İşçileri Federasyonu (FTC), Ventanas tesisinin açık kalması için hükümete yapılan çağrılarına rağmen kapatıldıktan sonra personel ve müteahhitler de dahil olmak üzere 50 bin işçinin grev yapmasının beklendiğini söyledi.

Sendika başkanı Amador Pantoja, Reuters'e verdiği demeçte, "İşçi ve işverenler arasındaki anlaşmazlıklar neredeyse bitti. Sakince bekleyeceğiz ve konuşma şansımız var mı diye bakacağız." açıklaması yaptı.

Ancak hükümet ve şirket, operasyonlar üzerindeki etkiyle ilgili endişeleri gidermek için hızla harekete geçti.

Maliye Bakanı Mario Marcel, grevin başlamasından saatler sonra düzenlediği basın toplantısında, "Maden sahalarında herhangi bir durma yok" dedi.

Dünyanın en büyük bakır şirketinin kapısına hükümet tarafından kilit vuruldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön