14 / 05 / 2024

Dünyanın en büyük bakır şirketinin kapısına hükümet tarafından kilit vuruldu

Dünyanın en büyük bakır şirketinin kapısına hükümet tarafından kilit vuruldu

Şili’nin Puchuncavi bölgesinde dünyanın en büyük bakır üretim fabrikası olan "Codelco"nun çalışanları protesto gösterisi düzenledi. Hükümetin Şili'nin Çernobili olarak bilinen Ventanas bölgesinde bulunan fabrikayı kapatma kararı almasının ardından çalışanlar, fabrika bahçesinde toplandı.



Codelco'nun geçici CEO'su Andre Sougarret, operasyonlarda "bazı kesintiler" olduğunu, ancak şirketin bunları yeniden başlatmak için adımlar atabildiğini söyledi.

Yaşananların ardından bakır fabrikasının kapatılmasını protesto eden işçilerin polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

FTC'den yapılan açıklamada, "Bu üzücü olaylar nedeniyle, Codelco'nun üst yönetimiyle herhangi bir görüşme girişimini askıya alıyoruz ve ulusal grevimize aktif olarak devam ediyoruz." dedi.

Codelco'nun yönetim kurulu, bölgede çokça görülen hastalıklardan sonra fabrikayı bakım nedeniyle üretimi askıya aldı ve geçen hafta Ventanas tesisinin kapatılmasını onayladı.

Karar daha sonra Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric tarafından desteklendi. Tesis ayrıca önlemden etkilenmeyecek bir bakır rafinerisi işletiyor..

İşçiler geçen hafta tesisi iyileştirmeye yönelik yatırımlar onaylanmazsa grev yapacakları konusunda uyarmış ve Salı günü şirketin tesisinin yenilemesi konusunda ısrar etmişti. Döküm tesisinin bulunduğu alan, çevre aktivistlerinin kirlilik olayları nedeniyle "kurban bölgesi" olarak tanımladığı endüstriyel operasyonlarla dolu.

Dünyanın en büyük bakır şirketinin kapısına hükümet tarafından kilit vuruldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön