28 / 04 / 2024

Dünyanın en popüler tatil kentleri arasında İstanbul birinci oldu!

Dünyanın en popüler tatil kentleri arasında İstanbul birinci oldu!

Dünyanın en büyük seyahat sitelerinden Trip Advisor’ın her yıl milyonlarca turistin verdiği oylarla en popüler tatil kentlerini belirlediği ‘Gezginlerin Seçimi’ listesinde bu yılın birincisi İstanbul oldu...





Dünyanın en popüler tatil kentleri listesinde 11 sıra yükselen İstanbul birinci oldu. 2013’ün lideri Paris ise 7’nciliğe düştü.



Dünyanın en büyük seyahat sitelerinden Trip Advisor’ın her yıl milyonlarca turistin verdiği oylarla en popüler tatil kentlerini belirlediği ‘Gezginlerin Seçimi’ listesinde bu yılın birincisi İstanbul oldu.


Turistlerin oyları ve yorumlarıyla belirlenen listede geçen yıla göre 11 sıra birden yükselen İstanbul, 2013 birincisi Paris’i tahtından indirdi. Geçen yılki listede İstanbul 12’nci sırada yer almıştı.


Bu yıl 6’ncı kez yapılan sıralamada, turistlerin otel, turistik şehir ve restoranlar hakkındaki son 1 yılda yaptıkları değerlendirme ve yorumlar dikkate alınıyor. 37 ülkede faaliyet gösteren TripAdvisor’da 3.7 milyon otel, turistik yer ve restoran hakkında 150 milyonun üzerinde yorum bulunuyor. Siteye ayda 260 milyon tekil ziyaretçi giriyor.



‘Sürpriz’ oldu...

İngiliz The Times gazetesi, İstanbul’un birinci seçilmesini “sürpriz” olarak nitelendirdi. Listede İstanbul’u, geçen yıla göre 2 sıra yükselen Roma ve yerini koruyan Londra şehirleri izledi.

TripAdvisor’ın Pazarlama Direktörü Barbara Messing, “Bir gezi için ilham arıyorsanız, bu listeye bakın. Dünya genelinde ziyaret edilebilecek en iyi yerleri, dünyayı gezen ziyaretçilerimiz buluyor” açıklamasını yaptı.

Listedeki en büyük sürprizler arasında, geçen yıla göre 10 sıra gerileyip 12’nciliğe düşen New York ve 10 sıra gerileyip 15’inciliğe inen Barcelona var. 25 kentin yer aldığı en popüler turizm şehirleri arasına giren yeni yerler ise Vietnam’daki Hanoi (8), BAE’deki Dubai (17), Macaristan’dan Budapeşte (21) ve Portekiz’de Lizbon (23) olarak belirlendi.



Milliyet Gazetesi 


Geri Dön