Ekonomi

Dünyanın iki numarası değişti: serveti 146 milyar dolar!

Hint milyarder ve iş insanı Gautam Adani Amazon’un kurucusunu geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu.Amazon kurcusu Jeff Bezos'un sahip olduğu mal varlığının New York saatiyle 10:38’de 145,8 milyar dolara düşmesi nedeniyle , Gautam Adani sahip olduğu 146,9 milyar dolarlık sahip servetiyle listede Bezos’u tahtından ederek ikinci sıraya yerleşti

Adani Group kurucu ve başkanı olan Gautam Adani Amazon şirketinin kurcusu Jeff Bezos’u geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu.

Amazon kurcusu Jeff Bezos'un sahip olduğu mal varlığının New York saatiyle 10:38’de 145,8 milyar dolara düşmesi nedeniyle , Gautam Adani sahip olduğu 146,9 milyar dolarlık sahip servetiyle listede Bezos’u tahtından ederek ikinci sıraya yerleşti. Dünyanın en zengin kişilerin yer aldığı listenin ilk basamağında ise 260 milyar dolarlık servetiyle Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk yer alıyor.

Analistler son duruma bakıldığında, servet sıralamasında yaşanan değişimin kısa vadeli olabileceğini ve akabinde büyük ölçüde bu yıl 2022’de yüzde 26'dan fazla düşüş gösteren Amazon hisselerine bağlı olduğunu düşünüyorlar.

Adani Group’un kurucusu, Hint iş insanı Gautam Adani, ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u tahtından indirerek dünyanın en zengin ikinci kişisi olarak listeye girdi.

EN ZENGİN ASYALI İŞ İNSANI

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde yıla 14. sıradan başlayan ve zenginler listesini hızla tırmanan Adani’nin kurucusu olduğu Amiral gemisi Adani Enterprises Ltd. hisseleri bu hafta rekor seviyeye yükseldi. Diğer yandan, Adani Group’un bünyesinde olan şirketler 2020'den bu yana yüzde 1000'den fazla büyüdü.

2022 Şubat ayında en zengin Asyalı iş insanı olan Hint milyarder Mukesh Ambani'yi geride bırakmayı başaran Adani, son iki ayda Bill Gates ve Fransız Bernard Arnault'u da tahtından etti. Son gelişmeyle, ABD'li teknoloji girişimcilerinin servet endeksinin en üst sırasında ilk kez bir Asyalı iş insanı öne çıktı.

Adani Group’ın kurucusu olduğu Adani Grubu'un petrokimya, havacılık, savunma ve veri merkezleri de dahil birçok sektörde yatırımları bulunmaktadır. Adani Group son zamanlarda, Suudi petrol devi Aramco'da ortaklık girişimi de dahil olmak üzere inşaat, çelik gibi pek çok alanda işlerini sürdürmektedir.

Editörün notu: Bu haber 02:00 saatinde yazılmış olup, güncel dolar kuru 18,26 TL'dir. Euro kuru 18,29 TL, altının gramı ise 983,40 TL'dir.