01 / 05 / 2024

Dupont 37. Yapı Fuarı'nda yeni ürünlerini sergileyecek!

Dupont 37. Yapı Fuarı'nda yeni ürünlerini sergileyecek!

Yapı sektörünün önemli isimlerinin ağırlanacağı 37. Yapı Fuarı’nda bilim firması DuPont yapı sektörü için geliştirdiği ürünleriyle yer alacak. Fuar, TÜYAP Fuar Merkezi Büyükçekmece’de 6-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek...




Yapı sektörünün önemli isimlerinin ağırlanacağı 37. Yapı Fuarı’nda bilim firması DuPont yapı sektörü için geliştirdiği ürünleriyle yer alacak. Sektörde kaliteleri ve performanslarıyla bilinen DuPont™ Corian®, DuPont™ Tyvek® , DuPont™ AirGuard®, DuPont™ Typar® ve DuPont™ Plantex® gibi yenilikçi ürünlerin yer alacağı fuar, TÜYAP Fuar Merkezi Büyükçekmece’de 6-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


DuPont her yıl yaklaşık 1,4 milyar dolarlık bütçesini AR-GE faaliyetlerine ayırıyor ve insanların hayatlarını daha iyi, daha sağlıklı ve daha güvenli yaşaması için bilim yoluyla çözümler üretiyor. Günümüzde yapı sektöründe yeniliğe ve verimliliğe artan talebe paralel olarak yaptığı yatırımlar sayesinde bilime dayalı ürettiği yenilikçi ürünleriyle hizmet etmeye devam eden DuPont, fuarda özellikle tasarım ve mimarlık alanında öncü solid yüzey malzemesi DuPont™ Corian® ve yangın güvenliğine yeni bir standart getiren DuPont™ Tyvek® FireCurb™ alev ilerletmeyen su yalıtım örtüsünü tanıtacak; diğer tüm ürünleriyle birlikte kullanım alanları hakkında bilgi verecek.


DuPont™ Corian® artık yeni Deep Colour Technology* ile daha derin ve siyah !


DuPont, yıllara dayanan gelişim projesi "Endless Evolution" kapsamında koyu renkli yüzey çözümleri arayan mimar, tasarımcı ve tüketicilerin endüstri ürünleri, projeleri, tasarımları ve evleri için yüksek performansı, şıklığı, güvenilirliği ve hijyeni bir arada sunan yeni ve üstün bir standartı DuPont™ Corian®, DeepColour™ teknolojiyi bu sene fuarda tanıtıyor. 


DuPont, "Endless Evolution" Projesi kapsamında DuPont’un araştırma ve geliştirme laboratuvarlarında daha derin, daha koyu ve dayanıklı renkler, geliştirilmiş aşınma performansı ve daha kolay ısıl şekillendirme, birleştirme ve finisaj performansı sunan koyu renkli solid yüzeyler üretilmesini mümkün kılan DeepColour™ Technology* adında inovatif bir üretim çözümü geliştirdi. DuPont™ Corian®’ın en son yeniliği Deep Colour Teknolojisi ile yarattığı Deep Anthracite, Deep Black Quartz, Deep Night Sky ve Deep Nocturne adındaki daha koyu siyah renkler oldu. 


DuPont™ Corian®, leke tutmayan, temizlenmesi kolay, dayanıklı, yenilenebilir, onarılabilir ve hatta geri dönüşülebilir gözeneksiz yapısıyla mimarlar ve tasarımcılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. DuPont™ Corian®, 100’e yakın renk seçeneği ve benzersiz yapısıyla yerleşim alanları, ticari alanlar, mobilya ve uzmanlık gerektiren uygulamalarda yaygın biçimde kullanılıyor. DuPont™ Corian®, son dönemlerde mutfak ve banyo sınırları dışına çıkarak iç dekorasyon alanında da bir alternatif olarak sektöre giriyor.


DuPont™ AirGuard® ; Isı tasarrufu sağlayan buhar kesici…


%95’lik yansıtıcılık özelliği ile dünyanın lideri DuPont™ AirGuard® yansıtıcılı buhar kesici örtü, buharın yoğun olarak yaşandığı endüstriyel metal çatı uygulamalarda veya izolasyonlu teras çatı uygulamalarında yalıtım sistemini buhardan korumak üzere kullanılıyor. Yalıtım malzemesinden önce kullanılan DuPont™ AirGuard®, bina içerisinde oluşabilecek buharın yalıtım malzemesine erişmesini engelliyor. Böylelikle kuru kalan yalıtım malzemesi hem yalıtımını daha iyi sağlıyor hem de daha dayanıklı hale geliyor.


DuPont™ Tyvek®’den Alev Geciktirici Su Yalıtım Örtüleri


DuPont™ Tyvek® ürünlerinin uzun dönem koruma, etkili buhar geçişi, etkili enerji kullanımı ve iç konfor gibi çok yönlü ve bilinen mevcut özelliklerine alev geciktirici performans özelliği de eklenerek geliştirilen yeni nefes alan su yalıtım örtüleri pazarda DuPont™ Tyvek® FireCurb™ ticari markasıyla sunuluyor. Sektöre öncülük eden bu yeni yapı ürünü, rekabetçi bir fiyatta yüksek teknoloji ürünü nefes alan su yalıtım örtüsü sunan çevre dostu ve çığır açan bir çözüm sağlamakla birlikte yangın güvenliğini arttırmak ve yangın hasarlarını azaltmak için tasarlanmış patentli bir teknolojiye sahip.


DuPont™ Typar® Yüksek Performanslı Geotekstiller


Yüksek başlangıç modülü ve uzaması, benzersiz yapısı ile üstün bir geotekstil olarak dizayn edilen Typar , 100% polipropilenden imal edilmiş, ısıl bağlı çok güçlü bir geotekstil. DuPont Typar, sağladığı yüksek başlangıç modülü (deformasyona ilk direnç) ve yüksek kopma uzaması ile kırılmalara karşı koyuyor. Bu kombinasyon Typar’a, diğer geotekstillere göre çok daha fazla enerji kapasitesi sağlıyor. Sonuç olarak, uygulama sırasındaki hasarlara karşı yüksek bir direnç ortaya koymaktadır.


DuPont™ Plantex®; peyzaj düzenlemelerinde ve bitki/bahçe çatılarda


%100 poliproplen yapıya sahip DuPont™ Plantex® RootBarrier (Kök Tutucu) kimyasal bir ürün kullanmadan köklerin büyümesini kontrol altına alarak altyapının, yer altı kabloları ve yer altı borularının zarar görmesini engelliyor. Kesintisiz liflerden oluşan ısıl bağlı yekpare dokunmamış yapıya sahip Plantex®, toprağın nefes almanı sağlayarak su ve sıvı gübrelerin toprağa geçişini sağlıyor. Malç tabakası toprakla karışmıyor ve aynı zamanda suyun buharlaşması kontrol altına alınmış oluyor. Yabani otların yayılmasını kontrol altına alarak bitki gelişimi için önemli ölçüde yarar sağlıyor. Kaldırım ve yürüyüş yollarının, blok kaplama, çakıl ve çimin altında rahatlıkla kullanılabiliyor.


Geri Dön