02 / 05 / 2024

Düşen sebze meyve fiyatları yeniden tırmanışa geçti! İşte Mart 2022 fiyat listesi!

Düşen sebze meyve fiyatları yeniden tırmanışa geçti! İşte Mart 2022 fiyat listesi!

Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken artan tarım ürünleri fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Peki zincir marketlerde ve sebze meyve halinde tarım ürünleri kaç TL? İşte 18 Mart 2022 fiyat listesi.



Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Türkiye'deki meyve-sebze ihracatını etkiledi. Geçen haftalarda Türkiye'nin bölgeye gerçekleştirmedeği ihracat sebebiyle domates, biber ve salatalık fiyatları yüzde 30'a düşmüştü. Peki 18 Mart 2022'de fiyatlar ne oldu? İşte ayrıntılar...

Markete, manava ve pazara, giden vatandaşlar artık kilo kilo taze sebze, meyve almayı lüks olarak görürmeye başladı. Tarım ürünlerinin fiyatlarına yönelik bir açıklama TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den geldi.

Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genelbaşkanı Bendevi Palandöken artan tarım ürünleri fiyatlarını değerlendirdi. Palandöken esnafın, gıda ürünlerinde artan maliyetlerden olumsuz etkilendiğini ifade ederek, "Gıda ve tarım ürünlerinde girdi maliyetleri azaltılmalı" çağrısında bulunmuştu.

 

Düşen sebze meyve fiyatları yeniden tırmanışa geçti! İşte Mart 2022 fiyat listesi!

Palandöken, Gıda ürünleri ister tarladan çıksın ister fabrikadan, esnafın tezgâhına gelene kadar en az 3 – 5 kat arttığını ve bu durumun sorumlusu olmadığı halde esnafı ve tüketici konumundaki vatandaşı olumsuz etkilediğini kaydetmişti.  Peki zincir marketlerde ve halde tarım ürünleri kaç TL? İşte MİGROS, A101, Carrefoursa 18 Mart 2022 tarım ürünleri fiyat listesi.


Geri Dön