22 / 07 / 2024

Düşük KPSS puanı ile devlet memuru alımları başlıyor!

Düşük KPSS puanı ile devlet memuru alımları başlıyor!

Kamu kurumları personel alımları ile ilgili açıklama yapıldı. İhtiyaçlarına yönelik yapılan personel alımlarına bir yenisi daha geldi. Yapılan açıklama ile devlet memur alımı başladığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...




Düşük KPSS puanı olanlar başvuru yapabilecek. Yayımlanan son personel alım ilanları kapsamında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesine memur alımı yapılacağı bildirildi.

Yapılacak olan kadın erkek personel alımında adayların en az KPSS 60 puan şartını taşımış olması lazım. Hem memur hem de veznedar mesleği için yapılacak olan alımlar kapsamında yapılan açıklama ve detayları şöyle verildi. “Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümleri kapsamında aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydı ile, bildirilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur alımı yapılacaktır” açıklamasında bulunuldu.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenlerin taşıması gereken başvuru şartları şu şekilde:

- TC vatandaşı olması.

- Kamu haklarından mahrum olmamak.

- Adayların belirtilen suçlardan mahkum olmamış olmak. 

- Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmaması ya da askerlik hizmetini tamamlamış olmak. 

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir sağlık sorununun olmaması.

- İlan edilen kadrolar için aranan diğer şartları taşımış olması.

- Her aday için eğitim durumuna göre ilan edilen kadroların sadece bir tanesi için başvuru yapabilecek.

Düşük KPSS puanı ile devlet memuru alımları başlıyor!

BELİRLENEN ÖZEL ŞARTLAR

Yayımlanan ilanların devamında özel başvuru şartları da bulunuyor. Yapılan açıklamada ile KPSS 2022 Lisans sınavı için en az KPSS 60 puan şartını karşılamak, daha önce çalışılan kamu kurumlarından disiplinsizlik ya da ahlaki suçlar sebebi ile çıkarılmamış olmasıdır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuruların 20 – 24 Kasım 2023 tarihleri arasından yapılacağı kaydedildi. Adaylar “Atatürk Mahallesi 57. Alay Caddesi No:6 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ adresindeki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Anav Hizmet Binası Kat:4 ‘te bulunan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına” şahsen başvuru yapması gerekecek. Mesai saatleri içerisinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Zabıta ve itfaiye eri olmak isteyenler buraya! Başvuru tarihini kaçırmayın

Kamuda yaş şartı olmaksızın 8-5 arası çalışacak personeller alınacak!

50-60 yaş arasında olanlara SGK'dan kısmi emeklilik fırsatları


Geri Dön