Kent Haberleri

Duyan duymayan kalmasın! Aile Bakanlığı düzenli olarak 730 TL verecek! Nisan ayında alabileceksiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine yönelik yeni ödeme müjdesini verdi. Bakanlığın aldığı kararla şartları sağlayanlara düzenli olarak 730 TL verilecek. Bakan Derya Yanık’ın paylaştığı bu ödeme için gerekli başvuru şartları ve detaylar belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakıma muhtaç yakınları bulunan ailelere destek amaçlı evde bakım maaşı veriyor. Bakan Derya Yanık’ın paylaştığı bu ödeme için gerekli başvuru şartları ve detaylar belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri doğrultusundaki yaşlı maaşının 1.997 liraya, yüzde 40-69 arası engelli maaşının 1.594 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli maaşının 2.392 liraya, Evde Bakım Yardımı’nın 4.336 liraya ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinin de 3.038 liraya yükseldiğini ifade etti.

EVDE BAKIM YARDIMI NEDİR?

Evde bakım yardımı, gündelik yaşantısını devam ettirme sürecinde bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin kişisel bakım ve psiko-sosyal  destek  hizmetlerini kapsıyor.  Bakanlık tarafından engelli kişilerin sevgi ve ilgi gördükleri aile ortamından kopmadan hayatlarıma devam etmelerini öncelikli olarak görmesi nedeniyle engelli bireylere yönelik kurumsal bakım hizmetleri gerçekleştiriyor.

EVDE BAKIM YARDIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

İşte detaylar...

EVDE BAKIM YARDIMI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğuna ilişkin belgesi bulunanlar,

Engellinin başkasının yardımı ve bakımına ihtiyaç duymadan yaşamanı sürdüremeyecek düzeyde olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merpen inip çıkabilme vb.

Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı hanede yaşayan kişi sayısına bölündüğünde kişi başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin üçte ikisinden az olanlar

EVDE BAKIM YARDIM TUTARI NE KADAR?

Engelli evde bakım ücreti 01 Ocak 2013-30 Haziran 2013 tarihlerinde 699,61 lira, 01 Temmuz 2013-31 Aralık 2013 tarihleri arasında 730,28 lira olarak belirlenmiştir.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Altın sahteciliğinde son nokta! Polisler bile şaşırdı! Bakın bilgisayarlar ve cep telefonlarıyla neler yapmışlar...

Aman dikkat! İstanbul’da kiracıları evden çıkarmak için başvurulan akılalmaz yöntem herkesi şaşkına çevirdi!

SGK’dan kritik duyuru! Son tarih 31 Mart! Acele edin!