30 / 04 / 2024

Düzce Belediyesi'nden modern AVM!

Düzce Belediyesi'nden modern AVM!

Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında çağdaş ve modern alışveriş merkezi (AVM) ile sosyal yaşam alanlarına ilişkin donatıların planlaması yapıldı.




Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında çağdaş ve modern alışveriş merkezi (AVM) ile sosyal yaşam alanlarına ilişkin donatıların planlaması yapıldı. Buna göre fizibilite raporları tamamlanan, eski sanayi çarşısı alanında gerçekleştirilecek 2’inci kentsel dönüşüm alanında AVM ile birlikte sosyal yaşam alanlarına ilişkin park, bahçe, soysal ve sportif aktivite alanları yer alacak.


Uzunmustafa ve Kültür mahallelerinin D-100 karayolunun güney kısmında bulunan, 'eski sanayi çarşısı' olarak adlandırılan 21.640 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek planlama için tüm hazırlıklar tamamlandı. Söz konusu alanın kentsel dönüşüm projesine alınma gerekçesi, deprem geçirmiş eski binaların yoğunluğu, kent merkezine yakın olması, 'sanayi' kullanımına elverişsizliği, bölgenin kent bütünlüğü içinde değerlendirilmesi olarak belirlendi. Hazırlanan ilk fizibilite raporlarında da bölgede 800'e yakın konut, çağdaş ve modern AVM, donatı alanları ile yeşil alanların bulunması hedefleniyor. Dönüşüm alanı ile ilgili yapılan analiz çalışmaları doğrultusunda kentsel tasarım ve mimari projeleri hazırlanıyor.  Şehrin vizyon projesi olarak nitelendirilen ikinci kentsel dönüşüm alanına ilişkin çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması ve yapım aşamasına geçmesi hedefleniyor. 



Düzce Belediyesi




Geri Dön