28 / 04 / 2024

Düzce Boğaziçi'nin çehresi değişiyor!

Düzce Boğaziçi'nin çehresi değişiyor!

Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, planlanan ve devam eden projeleri hakkında bilgi verdi. Ercan, Ballar, Çayırtarla, Dokuzpınar mahallelerinde imar planı yapım çalışmaları devam ettiğini söyledi.



Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, planlanan ve devam eden projeleri hakkında bilgi verdi. Ballar Mahallesi Kaydırma Ormanı Edep Gölü Mevkiinde bulunan, ancak 1999 Düzce depreminden sonra besleme sularının kesilmesi ile kuruyan gölde çevre düzenlemesi yapacaklarını anlatan Ercan, gölü faaliyete sokarak içme, kullanma, depolama ve aynı zamanda dinlenme ve mesire alanına dönüştüreceklerini söyledi. Boğaziçi Beldesi'nde herhangi bir spor kompleksi bulunmadığına da işaret eden Ercan, Mezarlık Altı Mevkiindeki belediye arazisine sentetik halı saha yapılması için de çalışmaların devam ettiğini kaydetti. 


TOPLU KONUT ÇALIŞMALARI 

Şekerpınar Mahallesi Köyiçi Mevkii'ne yapılması planlanan toplu konut projesi için de anket çalışması ve ön başvuruların alındığını anlatan Ercan, çalışmaların sürdüğünü söyledi. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında etkili olan aşırı sağııak yağışta "Yazlık Deresi"nin istinat duvarlarında kısmen çökmeler oluştuğuna dikkat çeken Ercan, "Daha fazla çökmelerin meydana gelmemesi için Yeşilköy Mahallesi bin 500 metre uzunluğunda imar yolunun dere ıslahının daha rahat yapılabilmesi amacıyla parsel sahipleri ile toplantı düzenlenmiş ve imar yolunun bir kısmı açılmıştır" dedi. 


FUTBOL SAHASI VE MESİRE ALANI 

Ercan şöyle devam etti: "Beldemiz Uygulama İmar Planında yol ve spor alanı olarak tahsis edilmiş olan futbol sahası yapılabilmesi için Yazlık Mahallesindeki mera vasıflı parselin 14 dönümlük kısmının tahsis amacının değiştirilerek arsa vasfıyla maliye hazinesi adına tescilinin sağlanması için gerekli çalışmalar tamamlandı. Ayrıca, aynı parselde rekreasyon alanı olarak görünen kısımda mesire alanı yapılabilmesi için 12 dönümlük kısmı mera vasfından çıkarıldı. Bu işlemler için ot bedeli denilen 14 dönüm için 21 bin 142 TL, 12 dönüm için 18 bin TL ödeme yapıldı." 


SOSYO KÜLTÜREL TESİS ALANI 

Yeşilköy Mahallesinde, Uygulama İmar Planında sosyo-kültürel tesis alanı olarak görünen arsaya gençlik merkezi yapılması için, arsanın Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğüne tahsisi çalışmalarının yapıldığını anlatan Ercan, yeni imar çalışmaları hakkında da bilgi verdi: "Ballar, Çayırtarla, Dokuzpınar mahallelerimizde imar planı yapım çalışmaları devam ediyor. Bu mahallelerimizde tarım alanlarının yerleşim alanı ile iç içe olması nedeniyle yerleşim alanı kısıtlı planlandı. Bu kısıtlılığı gidermek için 118 hektar alanında ilave imar planı çalışmaları başlatıldı. Ayrıca, Yeşilköy Mahallesi 147 parselde kayıtlı, imar planımızda sosyo kültürel tesis olarak tahsis edilmiş alana gençlik merkezi tesisi, Yazlık Mahallesi 116 ada, 1 parselde kayıtlı, 1 imar planımızda , spor sahası olarak tahsis edilmiş alana futbol sahası ve tesisleri, Ballar mahallesi 430 parselde kayıtlı, plansız alanda kalan park alanına, mini sentetik halı saha yapılması için  Ankara  Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile yazışmalarımız devam etmektedir." İçme suyu kalitesinin artırılması için su kaynaklarındaki kaptajlara bakım yapılarak içme suyu depolarındaki klor cihazlarının yenilendiğini kaydeden Ercan, ayrıca 1975 yapımı olan iç şebeke yenileme çalışmalarının da sürdüğünü belirtti. Ercan, Ballar ve Çaylılarla Mahallesi Revize İçme Suyu Şebeke Projesinin de tamamlandığı müjdesini verdi. 


PROJELERİN ÇOĞU TAMAMLANDI 

Ercan, tamamlanan projeleri ise şöyle sıraladı: "Ballar Mahallesi yol genişletme çalışmaları yapıldı. Boğaziçi İlkokulu ve Ortaokulu'nun bahçesine Belediye Başkanlığımız tarafından 3 bin TL maliyetle çocuk parkı yapıldı. Çayırtarla Mahallesinde yapımına başlanılan içme suyu isale hattı çalışmaları yaklaşık 60 bin TL maliyetle tamamlandı. Yazlık Mahallesinin bazı kısımlarında oluşan kanalizasyon arızaları, çeşitli ebatlarda yaklaşık 400 metre uzunluğunda beton büz döşenerek giderildi. Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde Belediye Hizmet Binası önünde birincisi düzenlenen "Halkla Bütünleşme İftar Yemeği"ne yoğun katılım oldu. Çayırtarla Mahallesinde kanalizasyon çalışması yapıldı. Şekerpınar ve Dokuzpmar Mahallelerinde yol genişletme çalışmaları yapıldı. Yeni hizmet araçları alındı. Orta refüj ve yan yol temizlikleri yapılarak ağaç ve çiçek dikildi. 103. Sokak'ta ve Yeşilköy Mahallesinde asfaltlama çalışması yapıldı. Ballar ve Çayırtarla Mahallelerindeki mahalle içi yollara bakım çalışmaları yapıldı. Beldemizin en büyük sorunlarından birisi olan kamyonların ve TIR'ların park sorununu çözüldü. Ballar mahallesinde heyelan nedeniyle su şebekesinde oluşan hasar giderildi. Kurbantepe Mezarlık Mevkiinde gelişigüzel akan pis sular kontrol altına alarak çevresi temizlendi." 


Posta 


Geri Dön