12 / 05 / 2024

boğaziçi çehresi değişiyor

boğaziçi çehresi değişiyor

Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, planlanan ve devam eden projeleri hakkında bilgi verdi. Ercan, Ballar, Çayırtarla, Dokuzpınar mahallelerinde imar planı yapım çalışmaları devam ettiğini söyledi.

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

1942'de Boğaziçi'nde 130 bin liraya satılık yalı!

İstanbul Boğaziçi'nde 1942 yılında bahçesi olan yalı 130 bin liraya satışa çıkarılmış. Satılık ilanında yalının taş yapılı olduğu belirtiyor...

Boğaziçi Vinç Platform Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Vinç Platform Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emre Çakmak tarafından kuruldu.

Boğaziçi Arsa Lapseki'de imarlı arsa satışları başladı! 1 milyon 600 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Boğaziçi Arsa Lapseki, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne 15 dakika mesafede, boğazın kalbinde hayata geçiriliyor. Peki Boğaziçi Arsa Lapseki'de arsa büyüklükleri ve fiyatlar ne kadar? 

Boğaziçi Group Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Group Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sercan Salman tarafından kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

Boğaziçi 34 Proje İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi 34 Proje İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Sabri Tüfekçi tarafından Ataşehir'de kuruldu.

Boğaziçi 34 Proje İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi 34 Proje İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Sabri Tüfekçi tarafından kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne ait gayrimenkullerin satışı için komisyon kuruldu!

Boğaziçi Rektörlüğü tarafından üniversite birimlerine iletilen kararda, üniversite mülkiyetindeki taşınmazlara ilişkin işlemleri sürdürmek üzere Taşınmaz Değerlendirme Komisyonu kurulduğu belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresi yapılaşmaya açılacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili dikkat çekici bir karar daha alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nıntepkilere neden olan doğal sit alanları için koruma ve kullanım şartlarını yeniden düzenleme kararı, Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi için de hayata geçirildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Uçaksavar Lojmanları açıklaması! 

Boğaziçi Üniversitesi, Uçaksavar Kampüsü’nde bulunan lojmanlar için 2012'de depreme dayanıksız raporu verildiğini açıkladı. 

Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 yeni fakülte kurulması kararı TBMM'de!

Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör ataması ve üniversiteye iki yeni fakülte kurulması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

boğaziçi çehresi değişiyor Haberi

boğaziçi çehresi değişiyor

Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, planlanan ve devam eden projeleri hakkında bilgi verdi. Ballar Mahallesi Kaydırma Ormanı Edep Gölü Mevkiinde bulunan, ancak 1999 Düzce depreminden sonra besleme sularının kesilmesi ile kuruyan gölde çevre düzenlemesi yapacaklarını anlatan Ercan, gölü faaliyete sokarak içme, kullanma, depolama ve aynı zamanda dinlenme ve mesire alanına dönüştüreceklerini söyledi. Boğaziçi Beldesi'nde herhangi bir spor kompleksi bulunmadığına da işaret eden Ercan, Mezarlık Altı Mevkiindeki belediye arazisine sentetik halı saha yapılması için de çalışmaların devam ettiğini kaydetti. 


TOPLU KONUT ÇALIŞMALARI 

Şekerpınar Mahallesi Köyiçi Mevkii'ne yapılması planlanan toplu konut projesi için de anket çalışması ve ön başvuruların alındığını anlatan Ercan, çalışmaların sürdüğünü söyledi. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında etkili olan aşırı sağııak yağışta "Yazlık Deresi"nin istinat duvarlarında kısmen çökmeler oluştuğuna dikkat çeken...