29 / 04 / 2024

Düzce’de çarpık yapılaşmanın önüne geçildi!

Düzce’de çarpık yapılaşmanın önüne geçildi!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş yaptığı açıklamada Düzce’de çarpık yapılaşmanın önüne geçildiğini belirterek “ En önemli şansımız ‘ Planlı Gelişme Döneminde’ kalkınma hamleleri yapmamızdır’ dedi




Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’de çarpık yapılaşmanın önüne geçildiğini belirterek “ En önemli şansımız ‘ Planlı Gelişme Döneminde’ kalkınma hamleleri yapmamızdır’ dedi. Düzce’nin  sınırları giderek büyüyen bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Keleş, şehrin her noktasında standartları aynı olan kent dokusu oluşturulduğunu açıkladı.


Genel seçimlere doğru Düzce ve belediye hizmetlerini değerlendiren Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’nin her alanda geliştiğini ifade etti. Düzce’de geçmiş dönemlerde konut ve işyerleri, imar açısından çarpık yapılaşma içinde olduğunu hatırlatan Başkan Keleş, en alt ölçekten, en üst ölçekli planlara göre Düzce’nin planlamasının yapıldığını belirtti. Düzce’nin her noktasının planlar çerçevesinde yerini aldığını işaret eden Başkan bu konuda şu görüşlere yer verdi “ Belediyemizin yaptığı çeşitli ölçekli planların yanı sıra, il gelişme, çevre planları uzun dönemli olarak hazırlandı ve sahada uygulamasına geçiliyor. Bu planlarda Düzce’nin 30-50 yılı öngörülüyor. Dolayısıyla şehrin hangi noktasında ne yapılabilir, tahsisler neler üzerine kurulu, bunlar bellidir. Tüm bu planlamalar şehir plancıları, mimar ve mühendisler tarafından yapılmaktadır’ Başkan Keleş, yönetmelikleri, uygulamaları, yaptırımları bir dönem tartışılan İSKİ’nin planlamada önemli etkisi olduğunu da vurguladı ve bu konuda şunları söyledi “ İSKİ coğrafi konum ve çevrenin, başta toprak olmak üzere kalitesine göre koruma havzaları oluşturmaktadır. Bu planlama açısından kontrol ve denetim mekanizmalarını öne çıkarıyor”. Şehir içinde çağdaş yaşam standartlarına göre kent dokusuna önem verdiklerini belirten Başkan Keleş ‘ Şehrin her noktası bizim için önemlidir. Şehri bir bütün olarak algılıyoruz. Çevre yolları buna göre belirleniyor. Sosyal donatılar buna göre hazırlanıyor. Yatırım planları da buna göre belirleniyor’ dedi. 



Düzce Belediyesi


Geri Dön