28 / 04 / 2024

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılması mecliste!

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılması mecliste!

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılmasına yönelik çalışmalar ve belirlenen deprem toplanma alanlarının yerlerleri meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılmasına yönelik çalışmalara ve belirlenen deprem toplanma alanlarının yerlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yılmaz, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Yılmaz, ''Dünya'da olduğu gibi ülkemizde aktif fay hattı üzerindedir. Bilinen bu gerçeği değiştirmek mümkün olmamakla birlikte ciddi önlemler almak kaçınılmazdır. Afet anında devletin vatandaşa tam kapasite hizmet verebilmesi için kamu binalarının öncelikli olarak yakta kalabilmesi gerekir'' diye konuştu.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz'ın soruları:

1- Bahsi geçen binaların iyileştirilmesi anlamında sismik izalatör vb. gibi teknik güçlendirmeler yapılmış mıdır? Ülkemizde birçok şehrimizin olduğu gibi Düzce'de aktif fay hattı içerisindedir. Olası bir depremde hastanelerin iyi hizmet verebilmesi açasından bölgde ki hastanelere sismik izalatör ya da farklı bir güçlendirici uygulanmış mıdır?

2- Düzce'de tek ulaşım yolu karayoludur ve karayolunda ciddi bir sıkıntılar vardır. Olası bir afet anında civar illerden arama kurtarma ekipleri ve sağlık ekipleri bölgeye nasıl intikal edecektir? Konu ile alakalı alternatif yollar belirlenmiş midir?

3- Son dönemde bahsi geçen kamu binaların sağlamlaştırılmış ile alakalı ne gibi çalışmalar yapılmıştır?

4- Olası bir depremde Düzcelilerin kriz anında toplanabileceği ihtiyaçlarını belirli bir süre karşılayabileceği deprem toplanma alanları nelerelerde belirlenmiştir?


 


Geri Dön