13 / 05 / 2024

Düzce kamu bina sağlamlaştırma

Düzce kamu bina sağlamlaştırma

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılmasına yönelik çalışmalar ve belirlenen deprem toplanma alanlarının yerlerleri meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Düzce Merkez'de 16.6 milyon TL'ye icradan satılık bina ve arsası!

T.C. Düzce İcra Dairesi, Düzce ili, Merkez ilçesi, Sancaklar Mahallesi, 131 ada 2 parselde yer alan 5 katlı bina ve arsasını 16 milyon 630 bin TL'ye satıyor...

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılması mecliste!

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılmasına yönelik çalışmalar ve belirlenen deprem toplanma alanlarının yerlerleri meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Düzce'deki selde 85 bina yıkıldı!

Düzce'de yaşanan selin ardından açıklamalarda bulunan Vali Zülkif Dağlı, 340 binanın az hasar, 50 binanın ağır hasar gördüğünü, 85 binanın yıkıldığını söyledi.

Düzce'de heyelan riski taşıyan 66 bina boşaltılacak! 

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Düzce'de heyelan nedeniyle yıkılma riski taşıyan 66 bina boşaltılacağını söyledi. 

Düzce'de imar izninin iptali için oy toplanıyor!

Düzce'de imar izni çıkan bölgede bina yapılmamasını isteyen vatandaşlar sandık kurdu. Vatandaşlar imar izninin iptali için oy topladı.

Düzce depremden ders aldı, iki katlıdan fazla bina yok!

17 yıl önce 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleriyle sarsılan, binalarının yüzde 60’ı kullanılamaz hale gelen ve altyapısı çöken, yaralarını teşviklerle saran Düzce, ilçesi olduğu ve daha sonra ayrıldığı Bolu’nun nüfusunu geride bıraktı.

Düzce Belediyesi 2016 bütçesinin yüzde 55'i kamu hizmetlerine!

Düzce Belediyesi’nin 2016 yılı içinde yapmayı planladığı hizmetlerin fonksiyonel sınıflandırmasında ‘Genel Kamu Hizmetleri’ ilk sırada yer aldı. 214 Milyon liralık bütçenin yüzde 55’i olan 118 Milyon lira bu bölümde kullanılacak.

Düzce Akçakoca'daki Kızılay'a bağışlanan bina yıkılıyor!

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde Kızılay’a bağışlanan 5 katlı binanın yıkılarak otel olacağı belirtildi. Kızılay Otel’inin Akçakoca’ya yararlı olacak, yapılacak olan otelde kışın öğrenci, yazın ise otel olarak kullanılacak" diye konuştu.

Düzce'de 16 bin bina yeniden inşa edildi!

Yıkılan yeniden ayakta 1999 depreminde binalarının yüzde 60'i kullanılamaz hale gelen ve altyapısı çöken Düzce, yapılan teşviklerle ve değişen imar planları sayesinde yaralarını sardı.

99 depremi Düzce'nin bina anlayışını değiştirdi!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 12 Kasım 1999 Düzce depremine ilişkin açıklama yaptı. Keleş, "Düzce'de imar açısından önemli gelişmeler olmakta. İmar düzenlemeleri ile plansız hiçbir bölgemiz kalmıyor" dedi.

Düzce'de dış cephe yenileme çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü İstanbul ve Gaziantep Caddesi üzerinde bulunan bina ve işy erlerinin dış cephe görüntülerinin düzenlenmesi ve yenilenmesi için çalışmalarına başladı.

Düzce Üniversitesi Cumayeri MYO'ya ek bina inşa edilecek!

Düzce Üniversitesi Cumayeri MYO ek bina inşaatı için ilk adım atıldı. Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna gerekli girişimleri yaparak Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile ek bina için protokol imzaladı.

Ata Gayrimenkul Düzce'deki işyeri için döviz kurunu sabitledi!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Düzce'deki işyeri için döviz kuru sabitlemesi yaptı.

Düzce kamu bina sağlamlaştırma Haberi

Düzce kamu bina sağlamlaştırma

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılmasına yönelik çalışmalara ve belirlenen deprem toplanma alanlarının yerlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yılmaz, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Yılmaz, ''Dünya'da olduğu gibi ülkemizde aktif fay hattı üzerindedir. Bilinen bu gerçeği değiştirmek mümkün olmamakla birlikte ciddi önlemler almak kaçınılmazdır. Afet anında devletin vatandaşa tam kapasite hizmet verebilmesi için kamu binalarının öncelikli olarak yakta kalabilmesi gerekir'' diye konuştu.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz'ın soruları:

1- Bahsi geçen binaların iyileştirilmesi anlamında sismik izalatör vb. gibi teknik güçlendirmeler yapılmış mıdır? Ülkemizde birçok şehrimizin olduğu gibi Düzce'de aktif fay hattı içerisindedir. Olası bir depremde hastanelerin iyi hizmet verebilmesi açasından bölgde ki hastanelere sismik izalatör ya da farklı bir güçlendirici uygulanmış mıdır?

2- Düzce'de...