28 / 04 / 2024

e-Devlet'te büyük kolaylık: 'Çocuklarım' hizmeti geliyor, milyonlarca vatandaşın işini hızlandıracak!

e-Devlet'te büyük kolaylık: 'Çocuklarım' hizmeti geliyor, milyonlarca vatandaşın işini hızlandıracak!

e-Devlet'te Sürpriz Uygulama: 'Çocuklarım' Hizmeti Platforma Geliyor! Milyonlarca Vatandaşın İşini Kolaylaştıracak!



e-Devlet uygulaması, vatandaşların bürokrasiyle ilgili işlemlerini kolaylaştırmaya devam ediyor. Mart ayında kullanıma açılan 'Askerlik' hizmetinin 19 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanıldığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yakında yeni hizmetlerin e-Devlet'e eklenerek milyonlarca vatandaşa büyük kolaylık sağlanacağını duyurdu. İşte, e-Devlet'e gelecek olan yeni hizmetler:

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında e-Devlet platformunda askerlikle ilgili işlemlerin kolayca yapılabildiğini belirtti. Koç, "Askerlik" hizmetinin e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıma açıldığını ve bugüne kadar 19 milyondan fazla kişi tarafından kullanıldığını açıkladı.

e-Devlet platformunun 2008 yılında kurulduğunu ve her yıl hizmetlerin kullanım sayılarının arttığını vurgulayan Koç, şu anda 63 milyondan fazla kullanıcının bulunduğunu söyledi. Koç, askerlik hizmetinin herkes için basit gözükebileceğini ancak işlemler ve süreçlerinin uzun olduğunu ifade etti.

'Askerlik' bütünleşik hizmetinin askerlik öncesi, yoklama dönemi, sevk dönemi, muvazzaflık dönemi ve yedeklik dönemi olmak üzere 5 aşamadan oluştuğunu belirten Koç, vatandaşların hangi dönemde olduklarını sistem üzerinden takip edebileceklerini söyledi.

Koç, "Askerlik" hizmetinin kullanımının önemli olduğu bir döneme denk geldiğini ve bedelli askerlerin sevk döneminin başladığını ifade etti. Bedelli askerlerin sevk belgelerini e-Devlet Kapısı üzerinden alabileceklerini belirten Koç, ayrıca 2023 yılı 2. dönem erlerin sevk döneminin de yaklaştığını hatırlattı.


Geri Dön