11 / 05 / 2024

e-Devlet'te büyük kolaylık: 'Çocuklarım' hizmeti geliyor, milyonlarca vatandaşın işini hızlandıracak!

e-Devlet'te büyük kolaylık: 'Çocuklarım' hizmeti geliyor, milyonlarca vatandaşın işini hızlandıracak!

e-Devlet'te Sürpriz Uygulama: 'Çocuklarım' Hizmeti Platforma Geliyor! Milyonlarca Vatandaşın İşini Kolaylaştıracak!



Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet platformuna gelecek yeni hizmetlerle ilgili de bilgi verdi. Koç, şu anda 7 binden fazla hizmetin bulunduğu e-Devlet uygulamasında kullanıcıların hizmetleri bulmakta zorlandığı için konu odaklı bütünleşik hizmetlerin sayısının artırıldığını belirtti.

Bu kapsamda, 'Araçlarım' ve 'Çalışma Hayatım' gibi hizmetlerin yanı sıra 'İkametgahım' ve 'Hac işlemleri' gibi hizmetlerin de açıldığını hatırlatan Koç, önümüzdeki dönemde ise 'Aile Hayatım', 'Çocuklarım' ve 'Okulum' gibi yeni hizmetlerin e-Devlet'e eklenerek vatandaşların daha rahat hizmetlere ulaşmasının sağlanacağını belirtti.

e-Devlet uygulaması, vatandaşların günlük hayatta karşılaştıkları bürokratik işlemleri kolaylıkla halledebilmelerini sağlayarak zaman ve emek tasarrufu yapmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, e-Devlet'in hizmet yelpazesini genişletmesiyle birlikte milyonlarca vatandaşın işleri kolaylaşacak ve daha verimli bir hizmet alabilecekleri bir platform sunulmuş olacak.


Geri Dön