16 / 05 / 2024

E devlet'te müthiş bir özellik var. Daha kimse fark etmedi. Paranızı oraya koyuyorsunuz

E devlet'te müthiş bir özellik var. Daha kimse fark etmedi. Paranızı oraya koyuyorsunuz

E devlet üzerinden daha önce para biriktireceğinizi herhalde bilmiyordunuz. Ancak e devlette böyle bir özellik var. İşte o özelliğin ayrıntıları.



Sosyal Güvenlik Kurumu güvencesi altında çalışan herkesin hesabından Bireysel Emeklilik Kesintisi yapılıyor. Kimi vatandaş bunu çoktan fark edip çıkış yaparken kimisinin yeni haberi oluyor. BES maaşınızdan her ay düzenli kesinti yapılması sonucu emekliliğiniz için biriken bir paradır. Dilediğiniz zaman çıkış yapabilir, biriken paralarınızı çekebilirsiniz.

Önce eğer bir e-Devlet şifreniz yoksa PTT’den kendinize bir e-Devlet şifresi almalısınız. Şifrenizi aldıktan sonra, e-Devlet sistemine T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. İlk girişlerde şifrenizi değiştirmeniz istenir, değiştirdiğiniz şifreyi bir kenara not etmeyi unutmayın. İşte adım adım BES’ten çıkış başvurusu…

e-Devlete giriş yapın

Arama menüsüne Takas Bank yazın

Çıkan uygulamaya tıklayın

Burada varsa BES üyeliğiniz gözükecektir

Ayrılma talep formuna tıklayın

4-9 sayfalardan oluşan formda kişisel bilgiler ile ilgili olanı çıktı alın

Formu doldurun

Faks ya da posta yoluyla şirkete gönderin

Çıkışınız tamamlandığın bakiyeniz geri iade edilecektir.

BES’ten kurtuldunuz şimdi sıra kimsenin haberinin olmadığı paralarda…

e-Devlette birçok ödeme şahıs ödemeleri altında toplanıyor. Birçok ödeme buraya yüklenip PTT’den gidip almanız için bekleniyor. Peki hangi ödemeler şahıs ödemelerinde birikiyor? İşçi rapor parası, doğum ücreti, süt parası, askerler için yol yardımı, vefat eden kişilerin yakınlarına cenaze yardımı ve daha birçok ödeme buradan kontrol ediliyor.

e-Devlete girip arama menüsüne şahıs ödemeleri yazın, çıkan butona tıklayıp ödemeniz olup olmadığını kontrol edin. Eğer tarafınıza ödeme gözüküyorsa PTT’ye gidip ödemenizi alın. Hepsi bu kadar…


Geri Dön