30 / 04 / 2024

e-Devlet'ten başvurana PTT'den 600 TL yeni doğum parası hemen verilecek! İşte başvuru şartları...

e-Devlet'ten başvurana PTT'den 600 TL yeni doğum parası hemen verilecek! İşte başvuru şartları...

Devlet yeni doğum yapan kadınlara maddi anlamda destek veriyor. Peki, yeni doğum parası nedir? Doğum yardımından kimler faydalanır? Doğum Yardımı başvuruları ne zaman ve nereden yapılır? işte ayrıntılar...



 e-Devlet ten başvurana PTT den 600 TL yeni doğum parası hemen verilecek! İşte başvuru şartları...

DOĞUM YARDIMINDAN YARARLANMAK İÇİN NE YAPILIR?

Başvurular, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezlerinde gerçekleştirilebilir. Her ne statüde olursa olsun (hizmet alımı yoluyla istihdam edilenler dâhil) kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilen personel çalıştığı kuruma başvuru yapabilirler. Yurtdışında yaşayan kişilerin başvuruları ise Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından alınıyor. Yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye’de bulunmaları durumunda ise herhangi bir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezine başvuru yapabilirler.

DOĞUM YARDIMI ÖDEMELERİ NE KADAR, NEREDEN ALINIR?

Doğum Yardımı ödemeleri yapılan başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde hak sahiplerince PTT şubelerinden alınabilir.

İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 TL tutarında bir defaya mahsus Doğum Yardımı ödemesi yapılıyor.

Kamu işçilerine ise sözleşmeleri gereği, kurumlarından aldıkları doğum yardımı tutarı ile yukarıdaki tutarlar arasındaki fark ödemesi yapılıyor. Kurumlarından aldıkları ödeme daha fazla ise Doğum Yardımı ödemesi yapılmıyor.

 e-Devlet ten başvurana PTT den 600 TL yeni doğum parası hemen verilecek! İşte başvuru şartları...

DOĞUM YARDIMI ÖDEMELERİ HER AY MI YAPILIYOR?

Doğum Yardımı tek seferlik bir destek programıdır. 15.05.2015 tarihi sonrasında doğan/doğacak her bir çocuk için bir kereye mahsus ödeme yapılır.

DOĞUM YARDIMI KİMLERE VERİLİYOR?

Doğum Yardımı başvurusu, hesaplaması ve ödemesi, anne ile babanın her ikisinin sağ ve Türk vatandaşı/Mavi kartlı olması halinde anne üzerinden yapılıyor. Annenin Türk vatandaşı/Mavi kartlı olmaması veya annenin vefat etmiş olması halinde söz konusu işlemler Türk vatandaşı/Mavi kartlı olan baba üzerinden yapılabiliyor.

A101'de 60'lı Fairy bulaşık kapsülü 169 TL, 9 kg toz deterjan 69 TL! A101 yeni ay kataloğu 15 Aralık 2022 fiyat listesi

ŞOK Market'te yüzde 40'a varan dev indirim! 9 kg Ariel 169 TL, 2,5 kg çamaşır suyu 18 TL! 14 Aralık 2022 fiyat listesi

Migros et ürünlerinde yüzde 25'e varan indirim! Fiyatları duyan koşuyor! Sepet dolduracak 12 Aralık 2022 fiyat listesi


Geri Dön