19 / 05 / 2024

e-Devletten başvurun PTT'den 650 TL'yi hemen alın!

e-Devletten başvurun PTT'den 650 TL'yi hemen alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşların çocuklarına destek vermeyi sürdürüyor. Türkiye Aile Destek Programı kapsamına yeni alınan çocuk yardımı ödemelerinin bu ay itibarıyla hesaplarına yatırılacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...



ÇOCUK PARASI KASIM AYINDA HESAPLARA YATIRILACAK!

Söz konusu ödemelerin çocuk sayısına göre farklılık gösterdiğini belirten Bakan Yanık Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ve hanelerde yaşayan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ve 650 lira aralığında destek vereceklerini söyledi. Çocuk sayısına göre verilecek desteğe ilişkin ise şunları belirtti: "1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 lira ödeme yapacağız "

Sosyal yardımdan yararlanan ailelere verilecek çocuk başına destekle hem çocuklu ailelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini amaçladıklarını ifade eden Bakan Yanık "Türkiye Aile Destek Programımız kapsamında hayata geçirdiğimiz çocuk desteği ödemelerini de kasım itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız" diye belirtti.

Bakan Yanık, sosyal refahın paylaşımını göz önüne alan bakış açısıyla, arz odaklı güçlü sosyal destek programlarıyla, kaynakların tüm toplum kesimlerinin faydasına olacak biçimde dağıtılmasını her dönemde öncelediklerini ve bu çerçevede çalıştıklarına dikkat çekti.

2022 ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURUSUNA NEREDEN BAŞVURULUR?

"Çocuk Destek Bileşeni" yardımı başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları veya e-Devlet aracılığıyla yapılıyor.

ÇOCUK YARDIMI PARASI BAŞVURU ŞARTLARI 2022 NELER?

Türkiye Aile Destek Programı başvuru koşulları; Ailedeki kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 liranın altında olması gerekiyor.

12 ay boyunca 1250 TL alacaksınız! Paralar hesaplara peş peşe yatacak! Aile Destek başvurularını kaçırmayın...

Güle güle dolar! Dünya devi resmen açıkladı! Kimsenin aklına gelmezdi! Elinde doları olanlar bakın sonra pişman olmayın

Yeni Sosyal Konut Kampanyası için tarih belli oldu! Sakın kaçırmayın!


Geri Dön