29 / 04 / 2024

E-ticaret Devi Alibaba’nın Holding Başkanı Evans açıkladı! “Türk ürünlerini kullanıyoruz!”

E-ticaret Devi Alibaba’nın Holding Başkanı Evans açıkladı! “Türk ürünlerini kullanıyoruz!”

Michael Evans, Türkiye’nin konumuyla kendilerine stratejik avantaj sağladığını, hem Avrupa hem de Orta Doğu’ya yakınlığının önemli olduğunu kaydetti.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dahil bir dizi ziyarette bulunan  dünyaca ünlü ticaret devlerinden Alibaba Grup Başkanı Michael Evans, Türkiye’de yatırım fırsatlarını araştırıyor.

Michael Evans,  Türkiye’nin coğrafi konumuyla önemli bir ülke olduğunu ve Türk ürünlerini kullandıklarını kaydetti.  Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen’in sorularını cevaplayan Michael Evans, konumuyla Türkiye’nin Alibaba’ya stratejik avantaj sağladığına vurgu yaptı.

 E-ticaret Devi Alibaba’nın Holding Başkanı Evans açıkladı! “Türk ürünlerini kullanıyoruz!”

TÜRKİYE BİZE AVANTAJ SAĞLIYOR

 Evans, “Türkiye’nin coğrafi konumu, Ortadoğu ve Avrupa’ya yakınlığı bulunması çok önemli. Türk ürünlerini Alibaba olarak kullanıyoruz.  Bu durum bize diğer e-ticaret oyuncularının çok  fazla sahip olmadığı bir avantaj veriyor” diye konuştu.

Çinli dev Alibaba Grup Holding Başkanı Michael Evans,   5 yıl önce geldikleri Türkiye’de, o dönemde  Trendyol ‘un oldukça küçük olduğunu, kendilerinin yönetimdeki ekibe ve spesifik iş fırsatlarına odaklanarak Trendyol'u tercih ettiklerini aktardı. Trendyol'un ulaştığı noktanın sadece Türkiye için bir başarı hikayesi olmadığını kaydeden Evans, uluslararası operasyonları da oldukça büyüttüklerini aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön