08 / 05 / 2024

E-ticarete büyük fren… İşte yeni kanun!

E-ticarete büyük fren… İşte yeni kanun!

E-ticaret Kanunu'nda yapılan değişiklikten sonra Rekabet Kanunu Değişikliği Taslağı da sektörde bomba etkisi yarattı. Bu Rekabet Kanunu değişikliğinin ardından e-ticaret sektörünü yoğun bir denetim ve baskın bekliyor. Peki, uzmanlar bu işe ne diyor?



TASLAK YATIRIMCILARI KORKUTTU

E-ticaret sektör temsilcileri Rekabet Kanunun getirdiği değişikliği Dünya gazetesine değerlendirdi:

“Türkiye, orantısız regülasyon riskinin çok yüksek olduğunu göstermiş oldu. Bu da yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırımlarını tekrar sorgulamasına neden oldu. Yatırım yapıldıktan sonra oyunun kuralları eğer tepetaklak olursa, özellikle bir şirketi hedef alıyormuş gibi görünürse Türkiye e-ticaret için yatırım riski artan bir ülke olarak görülür. Oysa tüm dünyada belli olgunluğa varan e-ticaret için Türkiye’de çok büyük potansiyel var.

Bu yasa büyüme potansiyelini olumsuz etkileyecek. Özünde bakacak olursak, Rekabet Kanunu değişikliği bakıldığında e-ticaret kanunun devamı niteliğinde. Kamu otoritesi duruma Rekabet Kurumunu da maalesef dahil ediyor. Ancak tanımları Ticaret Bakanlığı mı, Rekabet Kurumu mu belirliyor henüz anlaşılmıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön