01 / 05 / 2024

E-ticarette kasım ayı alışveriş çılgınlığına dikkat! Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin!

E-ticarette kasım ayı alışveriş çılgınlığına dikkat! Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin!

Kasım ayında Öğretmenler Günü, Bekarlar Günü ve Alışveriş Cuması derken e-ticarette çok farklı kategorilerde indirimli alışveriş fırsatı tüketicileri bekliyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği ise tüketicileri e-ticaretteki alışveriş tuzaklarına karşı uyardı.



Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, kasım ayında elektronik ticarette indirim çılgınlığının yaşanacağını açıkladı. 11 Kasım'da Bekarlar Günü, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Alışveriş Cuması ile 30 Kasım'da Siber Pazartesi dolayısıyla e-ticaret sitelerinde alışveriş hacminin artması bekleniyor. Hakan Çevikoğlu, çeşitli kategorilerde gerçekleşecek indirimler ile birlikte kasım ayında 300-400 milyar liralık alışveriş yapılacağı tahmininde bulundu.

Çevikoğlu, bu yıl geçen yıla kıyasla elektronik ticarette yüzde 110'un üzerinde toplam bir hacim artışı beklendiğini vurgulayarak Türkiye'de beklenen toplam kampanya hacminin ise 300-400 milyar liranın üzerinde olduğunu belirtirken, e-ticaret sektörünün, yılı yaklaşık 1,3 trilyon lirayla kapatacağını öngördü.

E-ticarette kasım ayı alışveriş çılgınlığına dikkat! Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin!

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, e-ticaret sitelerinin farklı indirim kampanyaları düzenleyeceklerine işaret ederek teknolojiden modaya, anne-bebek ürünlerinden süpermarkete, ev dekorasyondan yapı marketine kadar birçok farklı kategoride saat başı indirimlerin yanı sıra sepet indirimlerinin planlandığını söyledi.

DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKAT!

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, tüketicileri dolandırıcılara karşı da uyardı. Alışverişin en ideal olduğu zamanlarda spam ve kimlik avı uygulamalarının arttığını söyleyen Hakan Çevikoğlu, e-posta aracılığıyla iyi bir teklif veya indirim alındığında, gömülü bağlantının mutlaka incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, bazen görünen bağlantının yönlendirilen adresten farklı olabildiğinin altını çizerek, “Böyle bir durumla karşılaşırsanız, teklif sayfasına resmi internet sitesi aracılığıyla doğrudan erişin. Sadece resmi pazaryerleri aracılığıyla alışveriş yapın. Farklı açılış sayfalarına yönlendiriliyorsanız internet adreslerine dikkat edin. Adres satıcının resmi adresinden farklı ise yönlendirildiğiniz sitedeki teklifin gerçek olup olmadığını resmi web sayfasında arayarak mutlaka kontrol edin" diye konuştu.

GÜVEN DAMGASI KONTROL EDİLMELİ

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, alışveriş yapılacak siteler için mutlaka SSL sertifikasının kontrol edilmesi konusunda da önemli uyarılarda bulundu. Çevikoğlu, söz konusu sertifikanın güvenli alışveriş için önemli bir gösterge olduğunu vurgulayarak alışveriş yapılacak internet sitesinin Ticaret Bakanlığınca oluşturulan ve güvenilir e-ticaret sitelerine verilen güven damgasına sahip olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön