27 / 04 / 2024

Sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı! 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz kumpası!

Sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı! 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz kumpası!

Ankara'da sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı. Şebeke, kurbanlarına 'tapuları 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz' yalanıyla kandırdı. 



Son dönemlerde yükselişe geçen gayrimenkul fiyatları vatandaşların mülk sahibi olmasını zorlaştırıyor. Ucuz ve uygun fiyatlı ilanları gören vatandaşlar ise dolandırıcıların kurbanı oluyor. Konunun son örneği Ankara'da yaşandı...

Ankara'da kendilerini bakanlık görevlisi, müdür, uzman ve tapu memuru gibi tanıtarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait hazine arazilerinin satışı vaadiyle düzenledikleri sahte tapu senetleri ile 150 kişiyi 300 milyon Türk Lirası dolandırmaktan 2 sene önce tutuklanan dolandırıcıların, cezaevinden çıkınca yeniden aynı suça giriştikleri ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, polis ekiplerinin çalışmasında; kurbanlarla Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın kapsamında kafelerde buluşma ayarladıkları ve ziyaretçi gibi girdikleri bakanlık binasında mağdurlara sözde bakanlık görevlisi gibi tanıttıkları diğer şebeke üyeleriyle sözde kiralama ve da satış sözleşmesi imzalattıkları tespit edildi. 

TAPUYU 21 GÜN SONRA e-DEVLET'TEN GÖREBİLİRSİNİZ

Sözleşme imzalatılan kurbanlarını arsından Tapu Müdürlüğü'ne götürdükleri ve yine ziyaretçi gibi göründükleri Tapu Müdürlüğü binasında bu kez tapu memuru gibi tanıttıkları şebeke üyeleriyle sahte tapu senedi verdikleri tespit edildi. Sahte tapu senedi alan mağdurlara tapularını 21 gün sonra e-Devlette görebileceklerini söyledikleri belirtildi. 

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Yeni üyeleri daha önce sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından kaydı olmayan kişilerden seçtikleri anlaşılan şebekedeki kişiler, son olarak 5 mağdurdan 3.5 milyon TL ve 46 bin Euro vurgun yaptığı ortaya çıktı. Gözaltına alınmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 2'si hakkında adli kontrol uygulandı.

Öte yandan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv, emlak ve diğer alanlarda yapılan denetimler sonucunda 400 milyon Türk Lirası üzerinde idari para cezası kesildiğini açıkladı. Bakan Bolat, 545 emlak işletmesine 54,5 milyon Türk Lirası para cezası uygulandığını aktardı.

Bolat çeşitli sektörlerde son dönemde görülen fahiş fiyat artışı ve stokçulukla mücadele etmek ve söz konusu sektörlerde rekabetçi, istikrarlı, adil piyasa yapısını korumak amacıyla pek çok düzenlemeyi yürürlüğe koyduklarını ifade etti.

Türk Kızılayı, Bahçelievler'deki iş yerini kiraya veriyor! Megakentte dükkan arayanlar dikkat! 

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Dayanışma Ekonomisi ile kredisiz, faizsiz ev sahibi olunmak mümkün!


Geri Dön