27 / 04 / 2024

ebebek yıl sonuna kadar 130 mağazaya ulaşacak!

ebebek yıl sonuna kadar 130 mağazaya ulaşacak!

ebebek, perakende sektöründeki durgunluğa rağmen mağazalaşmayı sürdürüyor. Yılbaşından bu yana 22 mağaza açan şirket 121 şubeye ulaştı. Yıl sonuna kadar dokuz mağaza daha açılacak. 2019'da ise 30 mağaza açılması ve yurt dışı yatırımı gündemde.



ebebek, annenin ve bebeğin doğum öncesinden başlayıp dört yaşa kadar uzanan süreçteki tüm ihtiyaçlarını günün 24 saati karşılamaya çalışıyor. Hem internet sitesi hem de mağazaları bulunan ebebek büyümesini sürdürüyor.

Ekonomist’ten Özlem Bay Yılmaz’ın haberine göre; 2018 başından itibaren 22 yeni mağaza açılışı gerçekleştiren şirket, son açılan Karabük mağazasıyla birlikte toplam 121 şubeye ulaştı. Yıl sonuna kadar mağaza sayısının 130'a çıkması hedefleniyor.

2017'de yaklaşık 580 milyon TL ciroya ulaşan ebebek, bu yıl da yüzde 30'un üzerinde büyüme hedefliyor, ebebek Yönetim Kurulu Başkanı Halil Erdoğmuş, "2019'de 20-30 arası yeni mağaza açmayı planlıyoruz. Öncelikli planımız ise online satış ile hedef ülkelerin potansiyelini belirlemek. Ardından da uygun bulduklarımıza mağaza açmak olacak" diyor.

FİYAT DÜZENLEMESİ

Birçok sektörde olduğu gibi perakende sektöründe de kur artışı nedeniyle zor günler yaşanıyor. Bu dönemde kur artışını fiyatlara yansıtmamaya gayret ettiklerini belirten Halil Erdoğmuş şunları söylüyor: "Bu süreçte müşterileri mağdur etmemek için çalışıyoruz. Stoklarımız sayesinde fiyat artışlarına biraz direnebildik. Ancak bazı ürün gruplarında makul ölçülerde fiyat düzenlemesi uygulamak zorunda kaldık. Tedarikçilerimizle yılbaşında yaptığımız sabit kurlu anlaşmaları revize etmeyi teklif ettik."

2001 yılında yoluna online olarak başlayan ve 2003 yılında fiziki mağazacılığa geçiş yapan ebebek, bünyesinde 235 marka barındırıyor. Bunların yüzde 38'ini yerli markalar oluşturuyor. Yerli üretimi her zaman önemsediklerine vurgu yapan Halil Erdoğmuş, buna yönelik aksiyonlar da aldıklarını ifade ediyor. Erdoğmuş, "Yerli ikameleri ile hem ülke ekonomisine katkı sağlarken hem de sürdürülebilir büyüme elde edebileceğimiz ürünleri geliştirme ve pazara kazandırma süreçlerine hız kazandırdık" diye konuşuyor.

KAPATMALAR YAPACAK

Mağaza açmak kadar mağaza kapatmanın da normal bir operasyonel süreç olduğunu düşünen Halil Erdoğmuş, "Bu yıl özellikle kira giderleriyle hedeflediğimiz seviyenin üzerinde kalan mağazalarımız için kapatma kararı aldık. Mağaza kapatırken yakın çevrede başka bir mağazamızın olmasını çok önemsiyoruz" diyor.

AVM'lerde kiraların TL'ye dönüşmesi gündemde. Ancak henüz tam bir dönüş yapılmış değil. Halil Erdoğmuş, bu konuyla ilgili şunları söylüyor: "Yatırımcılar dövizle kredi borçlanması yaptıklarından dolayı getirilerinin de dövizle olmasını istiyor. Şu an AVM'ler ile şirketler arasında bu konunun uzlaşma müzakereleri devam ediyor. Umarım her iki taraf için de hayırlı bir orta yol bulunacak."

Ödül getirdi

ebebek, 2015 yılından beri devam eden 'Bebekoloji Buluşmalar' projesiyle bu yıl Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk (ICSR) ödülünü kazandı. Alınan bu ödüle istinaden, Halil Erdoğmuş, dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI Junior Chamber International) tarafından her yıl Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde düzenlenen JCI Küresel Ortaklık Zirvesi'ne konuşmacı olarak davet edildi.


Geri Dön