28 / 04 / 2024

EBRD’den Rönesans’a 75 milyon euro finansman

EBRD’den Rönesans’a 75 milyon euro finansman

Sağlık sektörünü desteklemeyi amaçlayan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)Rönesans Sağlık Yatırım AŞ'ye 75 milyon euro kredi kaynağı sağlayacak.



Rönesans Holding, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 75 milyon euro kayak sağladığını bildirdi.

Söz konusu finansman uzun vadeli olacak ve şirketin yatırım harcamalarının finansmanı ile genel kurumsal amaçlar için kullanılacak.

EBRD’den Rönesans’a 75 milyon euro finansman

Rönesans Holding ile EBRD arasında imzalanan anlaşma töreninde konuşan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, EBRD ile yapılan uzun soluklu bu anlaşmayla iş birliklerini güçlendirdiklerini söyledi.

Rönesans olarak, Türkiye’de sosyal donatı yatırımlarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Kayaalp, EBRD tarafından sağlanan bu desteğin, aynı zamanda şirkete duyulan güvenin göstergesi olduğunun altını çizdi.
Kayaalp, Rönesans Holding’in 30 ülkedeki faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, buralardaki şirketleriyle gerçekleştirdikleri yatırım ve satın almaların, sağlık sektörünün haricinde, enerji ve endüstriyel tesislerde de sürdüğünü vurguladı.

Rönesans’ın, insana değer katarak, sürdürülebilir bir gelecek hedeflediğinin altını çizen Kayaalp, “Toplumsal kalkınmayı ve yeşil, düşük karbonlu yatırımları destekleyen bu ve benzeri finansmanlar, sürdürülebilirliğe daha çok odaklanmamıza imkan tanıyor” diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön