23 / 12 / 2024

Ece Bioksit Kiremit dünya pazarında rekabet edecek kiremit üretti!

Ece Bioksit Kiremit dünya pazarında rekabet edecek kiremit üretti!

Ece Bioksit Kiremit dünya pazarında rekabet edecek kiremit üretti. ECE Holding’in kiremit sektöründe faaliyet gösteren firması ECE Kiremit, ürettiği Bioksit Kiremit ile sektörde bir ilki gerçekleştirdi.



ECE Holding Ar-Ge merkezinde geliştirilen Bioksit Kiremit; daha koyu rengi, daha iyi ses, su ve ısı yalıtımı sunan çevreci özellikleriyle  modern ve geleneksel tüm mimari tarzlarına hitap ederek, yapı sektörüne alternatifi olmayan bir ürün olarak giriş yaptı. 

 

Ar-Ge Mühendislerinin Başarısı 

ECE Holding AR-GE merkezinde görev yapan mühendislerin uzun süreli uğraşları sonucunda özel hammaddeler kullanılarak elde edilen Bioksit Kiremit formülü ile geleneksel kiremitlere oranla daha yüksek donma dayanımı olan, daha iyi su, ısı ve ses yalıtımına sahip kiremitler üretilebiliyor. Bioksit Kiremit’in önemi; fiziksel ve doğal şartlara karşı daha dayanıklı dolayısıyla daha uzun ömürlü, tasarruf sağlayan buna bağlı olarak daha çevreci ve renginden dolayı daha estetik bir ürün olmasından kaynaklanıyor.


Türkiye'de Bir İLK

Daha yüksek sinterleme sıcaklığında üretilen Bioksit Kiremit; su emmesinin daha düşük, basınç dayanımı ve termal şok direnci gibi özelliklerinin daha yüksek olmasının yanı sıra yüzey sertliğinin de daha fazla olması özellikleriyle geleneksel hammaddelerle hazırlanmış kiremitlere oranla farlılık gösteriyor. Rengi ile kalite ve fiyat bakımından sınıflandırılan kiremitte, koyu renk hem pahalı hem de en çok talep gören ürün. Bioksit Kiremit, açık renkli olduğu için arzu edilen ekonomik değeri yakalayamayan geleneksel kiremidin değerini de yükseltmiş ve ihracat şansını artırmış oluyor.

 

İhraç Edilebilir, Katma Değeri Yüksek Kiremit Ürettik

Bioksit Kiremit geleneksel kiremitlere oranla %25 daha yüksek fiyatlandırılacak. Ürünün pazarda talep edilir olması ile birlikte bu oranın %30'a kadar çıkması hedefleniyor.  Türkiye kiremit pazarı 310 milyon adet. Kiremit üretim ve satışı ile ekonomisinin büyük bir bölümünü karşılayan Çorum'da ise yıllık kiremit üretim kapasitesi yaklaşık 125 milyon adet. Bioksit kiremidin yaygınlaşması ile sadece bu bölgedeki kiremit üreticilerinin 20 milyon TL'den daha fazla ilave gelir elde etmesi bekleniyor. Elde edilecek bu gelir sayesinde üreticiler teknolojilerini geliştirmek üzere yeni yatırımlar yapma fırsatı da bulacaklar. 


Türkiye kiremit ihracatı komşu ülkelerle sınırlı olup; ihracatının artması da bu ürün grubundaki Ar-Ge çalışmalarını artırması ve kaliteli, katma değeri yüksek ürünleri pazara sunması ile mümkün. Doğu komşularımızdan Gürcistan bile batı komşumuz Yunanistan'da üretilen kiremitleri kullanılırken; ihracatımızın ve ticari ilişkilerimizin yüksek olduğu Arap Yarımadası'nda dekoratif amaçlı kullanabilen kiremitler İtalya'dan ithal ediliyor. Bioksit Kiremit sayesinde hem kalitesi hem de rengi ile daha çok tercih edilen ve böylece yurt dışında kendisine daha kolay yeni pazarlar bulabilen hatta dünya ile yarışabilecek seviyede değerli bir ürün oluşturuldu. 

 

Kıymetli Tarım Arazilerinin Kullanılmasına Son Verecek 

Ülkemizde tarım arazilerinin kiremit hammaddesi olarak kullanılması yasaktır. Ancak bunun bir istisnası olarak kiremit üreticilerinin yoğun olduğu bölgelerde kiremit üretimi yapılabilecek kayaç hammadde bulunmadığı tespit edilirse, o bölgedeki üreticilerin üretime devam edebilmesi için "kamu yararına" kapsamında tarım arazilerinin kullanımına izin verilmektedir. Bioksit Kiremit tamamen tarım arazisi dışındaki kayaç alanlardan temin edilen hammaddelerden oluşan bir formülle üretildiği için bu kıymetli tarım arazilerin kamu yararına dahi olsa hammadde olarak kullanılmasının önüne geçilecek. İşte bu ekolojik özellikleri sebebiyle de Bioksit Kiremit, önemli bir inovasyon ayrıcalığı taşımaktadır.  

 

Talep Eden Kiremit Üreticilerine Know-How Verilecek

ECE Kiremit Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Çenesiz, Ar-Ge çalışmaları sonucu özel bir hammadde ve formülle ürettikleri Bioksit Kiremit sayesinde; kiremidin de  ihraç edilebilir bir ürün haline geleceğine ve hak ettiği fiyat seviyesine çıkacağına inandığını belirtti. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini ve bu alandaki yatırımlarına devam edeceklerini vurgulayan İsmail Çenesiz, bu inovasyon ile birlikte Ar-Ge'nin geleneksel sektörlerde dahi ne kadar önemli olduğunun ortaya konduğunu; İnovasyonu sadece ileri teknoloji ürünlere dair bir kavram gibi görmenin doğru olmadığını, geleneksel bir çok sektörde de inovasyon ile daha kaliteli ve dünya pazarlarında rekabet edecek ürünlere ulaşılabileceğini söyledi. Çenesiz, kiremit endüstrisinin hem yurt içinde hem de yurt dışında rekabet avantajı sağlayabilmesi adına Bioksit Kiremit üretimi konusunda diğer üreticilere de know-how desteği vereceklerini ifade etti. 



Geri Dön