08 / 10 / 2024
fuzul

Ecetaş, Manisa'da yeni fabrika açacak!

Ecetaş, Manisa'da yeni fabrika açacak!

Altyapı çalışmalarını Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında da sürdüren Ecetaş, Gürcistan'dan sonra hedefini Kuzey Afrika'ya çevirdi...




Altyapı çalışmalarını Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında da sürdüren Ecetaş, Gürcistan'dan sonra hedefim Kuzey Afrika'ya çevirdi. 2010 yılının şubat ayında Gürcistan'da başladığı 'Batum İçmesuyu Rehabilitasyon ve İnşaatı Projesi'nin toplam bedelinin 10 milyon euro olduğunu belirten Ecetaş Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Ercüment Ece, proje kapsamında finansmanın Alman yatırım bankası tarafından sağlandığını kaydetti.

Gürcistan'daki rehabilitasyon çalışmalarına ek olarak birçok ülkede yayınlanan altyapı ihalelerini takip ettiklerini söyleyen Ece, 'Altyapı sektöründe gelişmeye açık ülkeler arasında Türkmenistan, Azerbaycan, Libya, Sudan, Etiyopya, Irak gibi ülkeler yer alıyor' dedi.

Ece, geçen yıl Ece şžirketler Grubu toplam cirosunun 55 milyon TL'yi geçtiğini söyleyerek ihracatta öne çıkan üretim kaleminin ise cam elyaf takviyeli polyester borular olduğunu kaydetti. Türkiye'deki altyapı plastik boru üretim sektöründe arzın talebin çok üzerinde olduğunu belirten Ece, 'Mevcut potansiyelin fazla olması, birçok boru firmasının sonradan sektöre dahil olması, oldukça rekabetçi fiyatların karşımıza çıkmasına neden oluyor. Bu durumda her bir üreticinin yurtdışına açılma 1 gereği doğuyor' açıklamasında bulundu.

YENİ FABRİKA BU YIL AçILACAK

Ecetaş Manisa ve Adapazan'ndaki fabrikalarda cam elyaf takviyeli polyester boru ve ek parçalan ile beton borular ve pre fabrik baca elemanları ve hazır beton gibi alanlarda üretimini sürdürüyor. Ece Boru; Sistemleri, Manisa'nın organize sanayi bölge gesinde 2011 yılı içinde yeni fabrikaların faaliyete geçirmeyi hedefliyor.

Dünya/Gamze şžener


Geri Dön