02 / 05 / 2024

Eczanelerde yaşanan ilaç temini sorununa çözüm geliyor!

Eczanelerde yaşanan ilaç temini sorununa çözüm geliyor!

Eczanelere ilaç tedarik eden ve sektörü desteklemek için adımlar atan Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilaç fiyatlarına ilişkin düzenlemeleri Şubat ayından itibaren gündeme getirmek için çalışmalara başladı.



Son dönemde küresel hammadde sorunları ve artan maliyetler sağlık sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yurt içinde de mevsimsel etkilerle reçete sayısındaki artış, ilaca olan talebin yüksek olmasına ve bazı ilaçların dağıtımında sorunlara neden oluyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, vatandaşların bazı ilaçları eczanelerden temin edememe şikayetlerinin artması üzerine bakanlık müdahale etti.

Hazine Bakanlığı, sektör arzına, üretimine ve planlamasına yardımcı olmak için Şubat ayına kadar ilaç fiyat düzenlemeleri hazırlıyor.

Hazine ve Maliye  Nureddin Nebati'nin sorumluluğunda hayata geçirilecek olan ilgili yönetmelikle, ham madde temini, üretim maliyetlerindeki artış ve üretim planlaması konusunda sektöre destek olacak uygulama hayata geçirilerek vatandaşların ilaca zamanında erişimi sağlanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön