02 / 10 / 2024

Edi Edgar Duek: Toplumsal katılımla hareket edilmeli

Edi Edgar Duek: Toplumsal katılımla hareket edilmeli

Dönüşüm faaliyetlerinin tam bir takım çalışması gerektirdiğine inanan Ena Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Edi Edgar Duek, sosyologlar, ekonomistler, mühendisler, mimarlar, plancılar ve peyzaj mimarları gibi farklı g




Dönüşüm faaliyetlerinin tam bir takım çalışması gerektirdiğine inanan Ena Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Edi Edgar Duek, sosyologlar, ekonomistler, mühendisler, mimarlar, plancılar ve peyzaj mimarları gibi farklı görüşlerin birlikte çalışması gerektiğini söyledi.
Kentsel dönüşümün pek çok etkeni tetiklediğinin altını çizen Duek, “Mevcut şehrin yapısına ve burada yaşayan insan profilinin kültürel, fiziksel, sosyal ve ekonomik geleceği üzerine ve buna bağlı olarak da kentin bütün geleneklerine etki ediyor” dedi.
Bu uygulamanın İstanbul’a sağlıklı bir şekilde uyarlanabilmesi için bölgelere ayırıp, bölgelere göre dönüşüm yöntemleri uygulanması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Duek, istanbul’un kültürel ve insani zenginliklerinin de hesaba katılması gerektiğini vurguladı.
İstanbul’un sürekli büyüdüğünü ve yeni imarların açıldığı alanlarla gelişen bir il olduğunu söyleyen Duek, eski kentin dönüşümünde yurtdışındaki uygulamaları tavsiye etti. Duek, rehabilitasyon ve entegrasyon çalışmaları bir arada yürütüldüğünde eski yapıların restore edilerek turizm geliri elde edilebileceğini dile getirdi.
Trafiğin büyük sorun haline geldiği İstanbul’da kentsel dönüşüm projeleri içinde yer alan Metro ve  Marmaray  İstanbul’un tüm alanlarına yayılması gerektiğini savunan Duek, “O zaman bir rahatlama olabilir. Ama yaşam alanlarının içinde yer alan ticari ve endüstriyel bölgeler ile ilgili bir dönüşüm de gerçekleştirilmediği takdirde yapılan çalışmaların yeterli olmayacağı kanaatindeyim” dedi.
Sözlerinin sonunda inşaat sektörünün yaşam alanı sattığına dikkat çeken Duek, “Yaşam alanını, çağdaş mimarlık yaklaşımlarıyla ele alıp, uluslararası standartlarından taviz vermeden, yaşayanlar, çalışanlar ve kullanıcılar için çekici ve işlevsel olmasını esas almaktayız” diyerek sözlerini bitirdi.

Edi Edgar Duek’in dönüşüm reçetesi:
1- Dönüşüm çalışmalarında sosyologlar, ekonomistler, mühendisler, mimarlar, plancılar ve peyzaj mimarlar bir araya gelmeli.
2- Şehrin yapısına ve insan profilinin kültürel, fiziksel, sosyal, ekonomik ve kent geleneklerine dikkat edilmeli.
3- Metro ve Marmaray İstanbul’un tüm alanlarına yayılmalı.


Geri Dön