27 / 04 / 2024

Edirne Belediye Meclisi’nde 16 madde karara bağlandı!

Edirne Belediye Meclisi’nde 16 madde karara bağlandı!

Edirne Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan Toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.



Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 8 gündem, 8 gündem dışı olmak üzere toplam 16 madde karara bağlandı.


Gizli Oylamanın yapıldığı Denetim Komisyonuna ise; CHP’den Refik Şahin, Semih Çınar,  Erkan Makas ile AK Parti’den Tamer Karadağ,  Turgut Terzi seçildi.


Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’ne üye olması ve üye olunması için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a yetki verilmesi belediye meclisinde görüşüldü. Gürkan, bu birliğe üye olarak kentin bu alanda gelişmesi ve gündemde uzak kalmamasını hedeflediklerini söyledi. Yapılan oylamada merkezi Brüksel’de yer alan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’ne üye olunmasına oy birliğiyle karar verildi.


Ayrıca mecliste Dost Eller Dayanışma Evi’ne gelen yardımların depolanması için yeni bir yer kiralandı.


Gürkan, meclis üyelerinin hafta sonu beklenen soğuk hava akımı ve kar yağışına karşı dikkatli olmalarını isteyerek, belediye olarak aldıkları önlemler hakkında bilgilendirdi.


Meclis şu maddelerde görüşülerek karara bağlandı:

 “ETUS’a katılım için süre uzatımı ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün yazısı. Derece değişikliği ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı. Sözleşmeli personel çalıştırılması ve ödenecek net ücret tutarlarının belirlenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı. Ulaşım Komisyonunca alınan Ulaşım Komisyon kararları ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün yazısı. Muhtelif tarihlerde Belediyemize yapılan İmar Planı Değişikliği talepleri ile ilgili 3 adet konunun İmar Komisyonuna havale edilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısı.  İmar komisyonuna havale edilen konular ile ilgili olarak imar komisyonunca alınan imar komisyon kararları” Denetim Komisyonuna gizli oyla üye seçimi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü’nün yazısı.” 


Çanakkale Hedef Gazetesi


Geri Dön